Het bestuur van OZO poseert wat onwennig op 1,5 m van elkaar, voor hun studio. En we gingen nog bijna de mist in, toen we met uitgestoken handen op elkaar afliepen tijdens de kennismaking...
Het bestuur van OZO poseert wat onwennig op 1,5 m van elkaar, voor hun studio. En we gingen nog bijna de mist in, toen we met uitgestoken handen op elkaar afliepen tijdens de kennismaking... (Foto: A. van Ipenburg)

'Mensen vinden het zo fijn dat wij als OZO bij ze thuis komen'

Elk jaar, in de laatste week voor zomervakantie, lopen collectanten van de Overijsselse Zieken Omroep (OZO) van deur naar deur om geld op te halen, waarmee ze hun uitzendingen kunnen bekostigen. Dit jaar mogen zie niet huis-aan-huis collecteren en daarom doen ze een oproep aan mensen geld te doneren.

door Annemieke van Ipenburg/Tekststroom

Hellendoorn/regio - "We zouden van 29 juni tot en met 4 juli collecteren, maar dat kan nu dus niet," vertelt Henny Phielix, bestuurslid van de OZO. "Volgende week maandag en dinsdag gaan we flyeren, om toch de aandacht te vestigen op onze collecteweek. Veel mensen weten op zich wel dat de laatste week voor de zomervakantie onze collecteweek is, maar als wij niet aan de deur komen, denken ze er misschien niet aan. Met de flyer en aandacht in de media vragen we mensen geld te doneren op onze rekening."

De Overijsselse Zieken Omroep verzorgt niet alleen programma's bij diverse verzorgingshuizen in Hellendoorn, ook in buurgemeenten en verder in de regio zijn ze actief. In de studio in Nijverdal stellen vrijwilligers de programma's samen, waarna ze de verschillende verzorgingshuizen bezoeken en de bewoners een fijne middag of avond bezorgen. "We hebben heel diverse programma's. Meestal laten we het afhangen van wat de bewoners willen. Een thema, of verzoekplaten. We draaien de muziek en praten we de boel aan elkaar. Het is een heel sociaal gebeuren, zo met z'n allen in de recreatiezaal. Op sommige locaties doen we zangdiensten, dan hebben we een soort liturgie zodat de mensen mee kunnen zingen. Beetje zoals in de kerk."

Zorg in de regio

Het team van 'Zorg in de Regio' maakt een programma dat aandacht besteedt aan zorg in de breedste zin van het woord. Ze interviewen mensen die werkzaam zijn in de zorg, maar een notaris, dominee, pastor, huiswerkcoach en uitvaartverzorger zijn bijvoorbeeld ook al eens te gast geweest in het programma. "Het is heel dankbaar werk," vertelt Henny verder. "Daarom is het voor ons ook zo vervelend dat we niet kunnen collecteren. Dat is toch onze belangrijkste bron van inkomsten. We krijgen geen subsidie, soms weleens een donatie, maar dat is niet genoeg om alles van te doen."

Doneren

Iedereen die de OZO een warm hart toedraagt kan een gulle gift overmaken op NL97 RABO 0327 3577 89.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden