Foto:

Workshop Lasercutter

Nijverdal - Na wekenlang thuiszitten, kan men dinsdag 7 juli lekker aan de slag tijdens de workshop Lasercutter en gaat men zelf een lampenkap maken.

Daarmee start BreinReis Jr. de tweede workshop na de lockdown, geheel coronaproof en met inachtneming van de maatregelen, zoals die door het RIVM zijn opgesteld.

De workshop wordt in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal gehouden en de begeleiders staan klaar om je op weg te helpen, op gepaste afstand.

Digitaal ontwerpen

Met behulp van een lasercutter ga je zelf een lampenkap maken. Een lasercutter is een industriële bewerkingstechniek met een laserstraal. Je start met het digitaal ontwerpen van een zelfgekozen tekst of vorm. Dit ontwerp stuur je vervolgens naar de lasercutter die het nauwkeurig uitsnijdt op een lampenkap, gemaakt van karton. Dan wordt er een lampje in de kap wordt gemonteerd, en zo wordt jouw ontwerp zichtbaar. Dit lampje werkt op led-licht, dat je via een usb-kabel op stroom of je computer kunt aansluiten. De workshop is voor de leeftijdsgroep van 6-9 en van 9-14. Beiden maken een lamp. De mate waarin aan details wordt gewerkt verschilt.

Kaarten / aanmelden

Aanmelden of kaarten reserveren kan via de reserveerlijn 0548-624489 of via de website www.zinin.com. Afhalen bij de kassa van de Tourist Info is ook mogelijk. Kijkt u voor de openingstijden op www.zininbibliotheek.com of www.visithellendoorn.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden