Foto:

Lorkeers maakt beste banketbakkersijs Overijssel

Nijverdal - Lorkeers is als beste ijsmaker uit de bus gekomen tijdens de landelijke banketbakkersijs keuring van het Patisserie College, het Gilde van de Betere Banketbakkers, in samenwerking met Beko.

Het Patisserie College riep alle leden op hun versgedraaide hazelnootroomijs en frambozensorbetijs in te leveren voor de wedstrijd ‘Beste Banketbakkersijs van Nederland’ (binnen het Patisserie College). In totaal streden twintig banketbakkers om de felbegeerde titel waarmee Lorkeers uiteindelijk aan de haal ging als beste van de provincie Overijssel.

Over de gehele kwaliteit van de wedstrijd was de jury goed te spreken: “Het grote verschil tussen banketbakkersijs en ijs van een ijssalon en/ of cafetaria is dat er geen hulpgrondstoffen worden toegevoegd en er vers fruit gebruikt wordt. De top van de wedstrijd lag erg dicht bij elkaar maar Lorkeers is de terechte winnaar van Overijssel. Zelden zulk goed ijs geproefd”, waren de lovende woorden van de jury. Lorkeers scoorde op het gebied van smaak een dikke 10!

De zeskoppige jury onder leiding van juryvoorzitter Dre Eversteijn en ijsspecialist Jan Kees spreken van een hoog niveau.Eversteijn: “Het room- en sorbetijs van Lorkeers is van topkwaliteit. Bij het hazelnootijs proef je écht de hazelnoot en bij de frambozensorbet heerlijke verse frambozen. Ook heel belangrijk: het ijs is niet te zoet. Je blijft er gewoon van eten. We hebben echt zelden zulk goed ijs geproefd.”

Christiaan Lorkeers, eigenaar van Brood en Banketbakkerij Lorkeers is ontzettend trots: “We zijn 10 jaar geleden begonnen met het zelfbereiden van vers ijs. Elke dag draaien wij vers ijs met de beste grondstoffen. Hierin doen wij geen concessies. Het is daarom leuk dat dit dus ook écht wordt geproefd. Eigenlijk vind ik het een geweldige teamprestatie!

Binnen het Patisserie College, het Gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zesmaal per jaar komen banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van eenieder nog verder te verbeteren. De 1e plaats van de wedstrijd ging naar Patisserie Strik te Nijmegen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden