Dirk bij zijn Lovvertjes truck toen die nog niet helemaal klaar was. Nu is hij klaar om heel Hellendoorn (Twente, Nederland?) van de lekkerste poffertjes te voorzien.
Dirk bij zijn Lovvertjes truck toen die nog niet helemaal klaar was. Nu is hij klaar om heel Hellendoorn (Twente, Nederland?) van de lekkerste poffertjes te voorzien. (Foto: Dirk Poffers)

'Ik moest met een ludiek idee komen'

Vorige week zit ik wat te scrollen op Facebook en dan rijdt 'zomaar' de Lovvertjes Truck van Dirk Poffers over mijn scherm. Poffertjes zie ik er op staan. Waarom dan Lovvertjes? Een filmpje van RTV Oost laat zien dat de poffertjes van Dirk hartvormig zijn. Daar moet ik meer van weten.

door Annemieke van Ipenburg/Tekststroom

Hellendoorn - Als ik de eerste keer bel, zit Dirk net middenin een baksessie, we hangen snel op en een dag later bel ik terug. "Ja," legt Dirk uit, "we waren net bezig met opnames van een tv-programma waar ik aan mee doe en dat is altijd vreselijk hectisch. Maar dat is nu allemaal achter de rug, dus ik heb wat rust." Hij vertelt dat hij in november vorig jaar een echte Stepvan uit Amerika heeft gehaald, die hij wilde ombouwen tot foodtruck. "Mijn gezondheid dwingt mij ander werk te kiezen en dit is ongelooflijk leuk. Ik maak altijd al van alles zelf en heb wel meer Amerikaanse auto's. Voor het tv-programma zat ik wel vast aan een deadline en dat heeft behoorlijk wat druk op me gelegd. Gelukkig is de truck op tijd klaar en kan ik nu genieten van het bakken. Corona gooit wat dat betreft wel een beetje roet in het eten, maar er is gelukkig weer genoeg mogelijk. En het gaf mij wel alle tijd mijn truck te verbouwen en klaar te maken."

Hartjes

Op mijn vraag of er al een bakplaat voor hartvormige poffertjes bestond, moet Dirk wel even lachen. "Nee, die heb ik zelf gemaakt. Om voor het tv-programma in aanmerking te komen moest ik met een ludiek idee komen. Er waren 300 aanmeldingen of zo en maar zes afleveringen. Dan moet je of met een heel bijzondere truck komen, of met apart eten. Ik bedacht dat ik hartvormige poffertjes ging bakken en omdat ik altijd al smid ben geweest wat het maken van die plaat niet zo moeilijk. Ik ben een creatieveling, een kunstenaar." Als ik wat verder kijk op internet, zie ik de 'klumps' voorbij komen en het kwartje valt...

Huren met of zonder

Dirk verhuurt zijn Lovvertjes truck met veel plezier aan iedereen die er gebruik van wil maken. "Dat kan met mij, of zonder. Ik bak onbeperkt Lovvertjes of gril braadworsten en verzorg de barbecue. De komende tijd ben ik al welkom bij een bruiloft, het ROC in Almelo en een kledingconcern geeft elke betalende klant een coupon voor een heerlijke portie Lovvertjes. Ik ben nog in onderhandeling met de gemeente over een dagstandplaats op industrieterrein 't Lochter. Ze willen wel een vergunning geven voor een weekstandplaats, waar dan ook in de gemeente Hellendoorn, maar zo'n dagstandplaats past mij beter. Nou ja, daar hebben we het nog wel over."

Vrijgevochten man

Dirk komt over als een vrijgevochten man die overal mogelijkheden ziet. Hij is bijna vijftig en door zijn werk als lasser longpatiënt geworden. Noodgedwongen slaat hij nu een andere weg in en dat doet hij met veel creativiteit en volharding. "Hoe minder tv je kijkt, hoe minder bedorven je wordt," vindt hij. "Ik ben een autodidact. Wat ik zie, kan ik (meestal) wel maken en het heeft mij ontzettend veel plezier en energie om zo creatief bezig te zijn."
Die creativiteit uitte zich eerder in de landelijke bekend geworden 'Klumps', houten klompen met hoge hakken. En nog veel meer, als je de foto's op zijn facebookpagina ziet.

Iedereen die meer wil weten over de Lovvertjes truck van Dirk Poffers moet vooral eens op zijn Facebookpagina 'Dirk Poffers' kijken. Interesse in het huren van de truck? Bel Dirk op 06 55 13 81 35 en maak een afspraak. Het maakt je feest zeker weten onvergetelijk!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden