Nick tijdens een optreden in betere tijden.
Nick tijdens een optreden in betere tijden. (Foto: Nick Brinkhuis)

'Je kunt het nooit meer overdoen' past hierbij

Terwijl de evenementenindustrie heel voorzichtig overeind krabbelt en probeert weer wat activiteiten op poten te zetten, geniet Nick Brinkhuis van het succes van zijn nieuwste single.

door Annemieke van Ipenburg

Nijverdal - Op het moment dat de lockdown van kracht werd, stond de release van deze single gepland. Dat ging heel anders dan bij zijn vorige singles, maar het nummer wordt even goed veel gedraaid. "Ja, dat is best bijzonder," vertelt Nick. "Bij mijn vorige singles was er altijd sprake van een promotierondje. Een 'plugger' gaat met je liedje langs allerlei radiostations en als ze er wat in zien, nodigen ze je uit en kun je er wat over vertellen. Die gesprekken waren er wel, maar allemaal telefonisch. Ik heb het nummer nog nooit live gespeeld, dus ik heb geen idee hoe het aanslaat bij het publiek. Dat is vreemd."

Het nummer was al klaar voor de lockdown en Nick heeft er met zijn team uitgebreid over nagedacht of ze het wel of niet nu al uit zouden brengen. "Dit lied is echt toepasselijk voor de situatie waar we nu in zitten. Geniet van elke dag, elk moment, want je kunt het nooit meer overdoen. Omdat we van mening waren dat mensen zich hier aan op konden trekken, hebben we de release door laten gaan. En dat heeft best goed uitgepakt, want er is behoorlijk veel aandacht voor op de radio. Zenders die normaal gesproken minder van mij draaien, omdat het toch wel feestmuziek is, draaien het nu wel. Misschien omdat er minder nieuwe nummers zijn uitgebracht, maar misschien vinden ze het wel gewoon een goed nummer."

Met deze single is Nick doorgegaan op de weg die hij met zijn vorige single al heeft ingeslagen. Het is minder feestmuziek. Kwalitatief goede live-instrumenten begeleiden hem bij de zang, wat het nummer volwassener maakt. "Dit nummer is nog iets pittiger dan het vorige en ik vind de zigeunerklanken van Zonzo Basily echt prachtig overkomen. Binnenkort heb ik een eerste optreden en merk ik wat het nummer doet bij het publiek."

Nick Brinkhuis werd in 1985 in Nijverdal geboren en stond op zijn vijfde met Dennie Christian op het podium. Daarna is hij altijd met muziek bezig geweest. Het Nederlandse levenslied is zijn lust en leven, hiermee is hij opgegroeid.

nickbrinkhuis.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden