Haike Dubbelman van Buitengewoon Lekker met op de achtergrond de familie Ouwerkerk uit Holten. (Foto: Jan Broekman)
Haike Dubbelman van Buitengewoon Lekker met op de achtergrond de familie Ouwerkerk uit Holten. (Foto: Jan Broekman) (Foto: Jan Broekman)

Laat nu de gasten maar komen!

De horeca heeft de deuren weer geopend. De terrasjes en de restaurants trekken als vanouds weer publiek. Horeca-ondernemers hebben passende maatregelen doorgevoerd en bedenken creatieve oplossingen.

Door Leo Polhuijs

NIJVERDAL/ HAARLE - Buitengewoon Lekker ligt op een heel bijzondere plek in Nijverdal, aan het begin van de Sallandse Heuvelrug. Vanaf het terras loop je zo het bos en het omringende natuurgebied in,. Daarom heeft uitbaatster Haike Dubbelman ook in samenwerking met Staats Bos Beheer een aantal creatieve maatregelen doorgevoerd om toch publiek te kunnen ontvangen. ''Zo hebben we het terras ruimer gemaakt, zodat iedereen afstand kan houden. Buiten is er voor iedereen redelijk plek, binnen is het beperkter. We zijn natuurlijk blij dat we weer open zijn! ''

Omdenken

Edzard Poppema en Annelot van Buren van De Budde in Nijverdal zijn door de coronacrisis gaan ''omdenken''. ''Wij hebben de afgelopen tijd benut om te investeren in systemen waarmee bestellingen kunnen worden afgehaald en bezorgd,'' vertelt Edzard. ''Zo kun je bij ons vanaf het terras bestellen met een qr-code. Dat gaat via de smartphone. Voordeel is dat ons personeel wordt ondersteund en dat er maar eenmaal iemand naar de gast komt om de bestelling te brengen.Het werkt allemaal perfect. '' André Tijs van hotel-restaurant De Haarlerberg in Haarle vertelt dat hij graag gasten ontvangt op het terras. Na de gedwongen sluiting stelde hij zijn horeca-onderneming weer graag open voor publiek. Tijs ziet de toekomst ondanks de beperkingen positief in. ‘’Het aantal mensen dat op het terras mag plaatsnemen, is natuurlijk beperkt. Maar als de mensen langsfietsen en zien dat het terras overzichtelijk is ingedeeld, dat het veilig is om plaats te nemen, en dat je er perfect kunt zitten, komen ze wel. Het terras telt zestig stoelen, iedereen kan lekker ruim zitten. De menukaart van ons restaurant is letterlijk kleiner geworden, dat is hygiënischer.’’

Ondernemen in coronatijd

In de horeca gelden door de coronamaatregelen nog allerlei beperkingen. Ook de gasten hebben daar natuurlijk mee te maken. Gelukkig zijn horeca ondernemers creatief en vinden ze oplossingen om het de gast toch naar de zin te maken De terrassen worden ruimer, de manier van bestellen anders en er zijn ondernemingen die zich zijn gaan toeleggen op afhalen en bezorgen. Kortom: de horeca ziet de toekomst positief tegemoet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden