Extra aandacht bij v.v. Hellendoorn voor blessurepreventie


Foto:
Sport

Extra aandacht bij v.v. Hellendoorn voor blessurepreventie

HELLENDOORN - “Gezond en fit de sport kunnen beoefenen” dat is het doel van de medische staf van v.v. Hellendoorn. Fitte teams hebben minder blessures, betere prestaties en daardoor meer plezier!

Sinds enkele jaren heeft v.v. Hellendoorn extra aandacht voor blessurepreventie. Zo werken de senioren en junioren selectieteams met een centrale warming-up en een verlengde warming-up bestaande uit kracht- stabiliteitsoefeningen, loopcoördinatie oefeningen en periodesering. Deze initiatieven zijn vastgelegd op het youtube kanaal van v.v. Hellendoorn en hebben een duidelijke afname van het aantal (spier)blessures als gevolg. Dit alles in nauwe samenwerking met fysiotherapie ZorgSaam.

Komend seizoen gaat v.v. Hellendoorn de volgende stappen maken door het preventieprogramma FIFA 11+ en het FIFA 11 KIDS+ programma implementeren bij alle jeugdteams van v.v. Hellendoorn. Het FIFA11+ programma is uitgebreid in de praktijk getest en blijkt zeer effectief in het verminderen van blessures in het amateurvoetbal. Bij verschillende onderzoeken is gebleken dat de programma’s resulteren in maar liefst 40-50% minder geblesseerde spelers.

Afgelopen vrijdag was de kick-off van dit programma voor alle trainers van v.v. Hellendoorn. Deze kick-off werd verzorgd door de medische staf van v.v. Hellendoorn, bestaande uit Rob Alferink, Jesse van den Berg, Lynn Groote Schaarsberg, Bram Tijhof, Ernand Scholten en Marieka Wermink. De medische staf wordt aangestuurd door Rob Alferink (praktijkhouder ZorgSaam en tevens hersteltrainer bij v.v. Hellendoorn). Meer info, kijk op vvhellendoorn.nl

Meer berichten