Levert zo’n crisis wat op?


Annemieke Kirch
Annemieke Kirch (Foto: )
Annemieke Kirch

Levert zo’n crisis wat op?

Dat klinkt misschien gek, maar ik geloof er echt in (of misschien wil ik dat wel graag) dat als er een deur dichtgaat er ook een opengaat.

Als ondernemer weet ik als geen ander wat vallen en opstaan betekent. Vol trots sloot ik vorig jaar een goed jaar af en boem in maart was er ineens niks meer. Tegenslag zorgt bij mij ook voor vechtlust. Soms duurt het even, moet ik wat vaker slikken maar dan stroop ik mijn mouwen op. Wat kan ik wel en hoe pak ik het aan. En dan gewoon door!

Toen ik 8 jaar geleden voor mezelf begon, had ik geen businessplan (beetje dom misschien) maar ik ben er gewoon voor 100% voor gegaan. Veel dingen uitgeprobeerd, veel planken misgeslagen maar elke keer als ik dacht ‘ik ga een gewone baan zoeken’, bedacht ik me dat ik ondernemen toch wel heel erg leuk vond.

'Hoe moet dat nu met nieuwe Netflixseries?'

Ook privé ken ik net als iedereen tegenslagen. Misschien stom. Maar ook hier denk ik altijd ‘het kan nog erger’. Des te meer reden om alles te vieren wat er te vieren valt. En dat kunnen we bij ons in het gezin heel goed. Met goede maaltijd en een flesje wijn.

Even terug naar de crisis van nu. Zit er nog een positieve kant aan?

Natuurlijk was mijn omzet nul, maar ik heb gelukkig nog een man met inkomen en heb ik nu tijd om nieuwe plannen te smeden.

Natuurlijk waren we aan huis gekluisterd maar gelukkig het is prachtig weer. Én we wonen hier toch maar mooi bij de bossen. Mijn kinderen zijn weer veel thuis. Overdag werkt iedereen aan onze grote eettafel en ’s avonds is de tafel weer voor veel gedekt. Ik durf het bijna niet te zeggen. Het voelt soms toch ook als een beetje vakantie. En ik geniet van wat er wel is.

Ik stuur me gek aan handgeschreven kaartjes. Bel me suf met vriendinnen en mijn ouders. We stappen vaker op de fiets en ontdekken dat Nederland toch écht wel heel mooi is.

Het fileprobleem wordt deels opgelost door het thuiswerken. Van kantoorpanden wordt de huur opgezegd waardoor dit wellicht perspectief biedt voor de krappe huizenmarkt. ‘Das mooi toch?’

Ik voorzie wel een ander probleem. Hoe moet dat met nieuwe Netflix-series in de 1,5 meter maatschappij.

Hebben jullie dat ook? Als ik nu naar een serie kijk, voelt het zelfs wat ongemakkelijk al die mensen dichtbij elkaar. Maar zonder zoenen, vecht- en vrijpartijen is het toch niet te doen een spannende film te maken. Misschien worden al die films en series uit ‘de oude doos’ ook weer een hit.

Twente-counseling.nl

Annemieke Kirch

Meer berichten