Gratis cursus Plezier op school voor leerlingen die naar brugklas gaan

Nijverdal - De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is voor leerlingen een spannende, maar vaak ook leuke verandering. Sommige leerlingen zien echter als een berg op tegen deze overstap en maken zich echt zorgen over de brugklastijd.

Voor deze groep start in Nijverdal en Vriezenveen half augustus de tweedaagse zomercursus Plezier op School. De gratis cursus helpt kinderen uit de achtste groep om een zelfverzekerde start te maken in het voortgezet onderwijs.

De allerleukste leraar

Deirdre Janné, preventiewerker bij Impluz, heeft de cursus al in verschillende gemeenten gegeven: “Het lijkt kort, twee dagen, maar ik zie het zelfvertrouwen van de kinderen enorm groeien. De kinderen leren gezamenlijk hun sociale vaardigheden te verbeteren of beter te gebruiken. Dat doen we door middel van leuke en informele oefeningen én met succesvolle inzet van een hulphond van de Stichting Hulphond, deze hond wordt gezien als de allerleukste leraar van de cursus. Door de cursus wordt de start van het nieuwe schooljaar minder beladen en beginnen kinderen positiever aan het nieuwe schooljaar.”

Plezier op School

Plezier op School is geschikt voor alle groep-8-leerlingen die na de zomer naar de brugklas gaan en is een samenwerking tussen Avedan, Stichting Hulphond en Impluz.

Tijdens de cursus ligt de nadruk op zelfverzekerd starten op de nieuwe school. De kinderen leren hoe je nieuwe contacten kunt leggen en behouden, hoe je het best kunt reageren als iemand vervelend tegen je doet, hoe je jezelf kunt beheersen als je boos bent en hoe je voor jezelf op kunt komen. De kans op herhaling van pesterijen of van problemen in de omgang met anderen wordt door deze cursus verkleind.

De cursus is gratis en wordt in de laatste week van de zomervakantie gegeven aan aanstaande brugklassers van de gemeente Hellendoorn en Twenterand. De training bestaat uit twee dagen (10 en 11 augustus bij Avedan Vriezenveen en 12 en 13 augustus op CSG Reggesteyn) van 9.00 tot 16.30 uur en bij de training staat een tevens een ouderavond gepland (voor Twenterand 10 augustus van 19.00 – 21.00 uur en voor Nijverdal 11 augustus, van 19.00-21.00 uur). Aanmelden voor de cursus kan tot 10 juli via Belangstellenden worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Voor meer informatie of aanmelden: 0570-604900 of of aanmelden kan tot 10 juli.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden