Foto:

Nieuwe fietsroutes langs gedenkwaardige plekken

Haarle - Door het coronavirus zijn de meeste activiteiten rond 75 jaar vrijheid niet doorgegaan. Zo ging op 9 april in Haarle de presentatie van vijf nieuwe fietsroutes niet door.

Nu de coronamaatregelen meer ruimte geven, komen de routeboekjes beschikbaar. De routes staan in een fraai vormgegeven, 40 pagina’s tellend, boekje. Het kwam tot stand door een samenwerking tussen de provincie Overijssel, Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal, Luu Veur Oald Niejs Sprokkeln Hellendoorn, Stichting Dorpsarchief Nieuw Heeten, Werkgroep 4 en 5 mei Haarle en Stichting Marke Haarle.

De kortste route is 14 kilometer, de langste 30.

Startplaatsen zijn het Memorymuseum Nijverdal, IJsmuseum Hellendoorn, hotel ‘De Haarlerberg’ of kerkplein Nieuw Heeten.

Het boekje heeft als titel: ‘1940 -1945 Rondom de Sallandse Heuvelrug’. De routes leiden de fietsers langs gedenkwaardige plekken uit de laatste oorlog.

Naast de routebeschrijving staat makkelijke leesbare info over de verschillende plekken.

Het boekje is ook een aanrader voor mensen die de routes niet fietsen, maar wel interesse hebben in de regionale geschiedenis. Heel compact staat de regionale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog rond de Sallandse Heuvelrug beschreven.

Mits zij weer geopend zijn, is het boekje vanaf donderdag 28 mei te koop bij de volgende verkooppunten:Haarle: Spar, Spijkerman, hotel ‘De Haarlerberg’, Landal en Herberg De Pas Hellendoorn: IJsmuseum, Primera, Pannenkoekenhuis Marle, Vakantiepark Hellendoorn, Zinin Bibliotheek

Nieuw Heeten: Pijnappel, Anita Haarmode

Nijverdal: Bruna, Primera, VVV/Zinin Bibliotheek, tankstation Olthof, Memory Museum, Buitencentrum Staatsbosbeheer.


De prijs van het boekje is € 3.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden