Sport

Digitale presentatie boek 100 jaar De Zweef live via Facebook en HOi tv

NIjverdal - Na tien jaar noeste arbeid is het eindelijk zover: het boek over 100 jaar De Zweef is klaar en ziet het daglicht op maandag 15 juni; de dag dat de club exact 100 jaar bestaat. 

Vanwege de coronabeperkingen is de presentatie digitaal. Maar niet minder leuk. Men heeft burgemeester Anneke Raven bereid gevonden het eerste exemplaar in ontvangst te nemen.

Voor iedereen met internet is de presentatie rechtstreeks te volgen via de pagina van De Zweef op Facebook. Lokale omroep HOi tv gaat de presentatie live uitzenden, zodat deze te volgen is via de kanalen van deze omroep (Ziggo kanaal 42, voor andere frequenties zie: https://www.hoimedia.com/frequenties/). De uitzending op 15 juni begint om 19.30 uur.

Rond de presentatie zijn allerlei interactieve activiteiten en wordt de uitslag bekendgemaakt van twee prijsvragen die onlangs zijn verspreid en zijn terug te vinden op de website van De Zweef. Een van deze prijsvragen gaat terug naar de geschiedenis van de club, waarbij wel eens werd gezegd dat “de Middelkamps en Alferinks bij De Zweef de dienst uitmaakten”. Gevraagd wordt nu hoe vaak men denkt dat de namen Middelkamp en Alferink in het boek voor komen.

In het verlengde van de uitslag van de prijsvraag over het voor komen van de namen Middelkamp en Alferink in het boek, kunnen mensen die de uitzending volgen via Facebook, vragen hoe vaak zij-zelf of hun familie voorkomen in het boek. Dat wordt in de uitzending gemeld.

Daarnaast kunnen mensen meedoen aan een prijsvraag over de clubhistorie. Aan de hand van de gegeven antwoorden gaan we in op de inhoud van het boek, zodat de mensen een idee krijgen wat ze kunnen verwachten.

Het boek over 100 jaar De Zweef vertelt veel meer dan de geschiedenis van inmiddels oudste nog bestaande voetbalclub in Nijverdal. Elk hoofdstuk van tien jaar bevat een korte beschrijving van de belangrijkste gebeurtenissen op de wereld en in Nederland. Daarnaast wordt uitgebreid ingegaan op de geschiedenis van Nijverdal en op het wel en wee van de andere Nijverdalse voetbalclubs.

Niet voor niets is het een boekwerk geworden, bestaande uit drie delen in een luxe cassette. Meer dan 1200 pagina’s historie met spannende, leuke en historische verhalen. Met heel veel foto’s. Het laatste deel van de serie omvat ook een hoofdstuk over supportersvereniging De Vriendenkring en foto’s van alle voetbalteams en bijna alle vrijwilligers van de club. Wie een exemplaar wil hebben, kan er een bestellen via www.webshopdezweef.nl. Het boek kost € 39,95.

Verkoop van het boek

Voor mensen die geen boek hebben besteld of niet hebben meegespaard, zijn boeken te koop op woensdag 17 juni van 20.00 tot 21.00 uur; op donderdag 18 juni van 19.00 tot 20.00 uur en op zaterdag 20 juni van 10.00 tot 12.00 uur. Alle keren in het clubgebouw. Als er daarna nog exemplaren over zijn, kunnen die gekocht worden in de webshop.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden