alle wijkteams die een donatie hebben ontvangen
alle wijkteams die een donatie hebben ontvangen (Foto: nvt)

FCT Reggestreek: supporters van de zorg

Nijverdal - FCT Reggestreek is een van de 29 supportersverenigingen van FC Twente. Zij organiseren busreizen voor alle uit en thuiswedstrijden van FC Twente. En hebben diverse opstapplekken in Hellendoorn, Hulsen, Nijverdal, Haarle, Raalte en Luttenberg en met ongeveer 265 leden is iedere busreis weer een feest. Ook organiseren ze regelmatig andere activiteiten, om de saamhorigheid tussen de FC Twente supporters te vergroten. Een gezellige vereniging dus.

Omdat er dit seizoen vanaf maart niet meer gevoetbald mocht worden was er wat geld over, die de busleden al hadden ingelegd. In overleg met de leden is er besloten om dit geld te besteden aan de zorg, ook de vereniging zelf heeft ook een flinke duit in de zak gedaan.

Er is door het bestuur besloten om dit te doneren aan alle wijkteams in Hellendoorn, Nijverdal, Haarle en Luttenberg die hier een teampost hebben. Totaal 17 wijkteams van de thuiszorg hebben een flinke donatie ontvangen voor hun teampot, met een kaartje en een mooi t-shirt.

In het hele land en in de provincie zijn er al diverse acties op touw gezet om de zorg in deze periode een hart onder de riem te steken, maar het bestuur van FCT Reggestreek vond dat er nog niet veel aandacht was voor de thuiszorg. Dit zijn juist de mensen die dagelijks bij de ouderen en hulpbehoeftigen komen die alleen thuis zitten, geen bezoek mogen en kunnen ontvangen. De medewerkers van de thuiszorg moesten met minimale of geen beschermingsmiddelen toch de maximale zorg leveren, soms met gevaar om zelf besmet te raken of om anderen te besmetten met het covid-19 virus.

Ook heeft de vereniging de locale horeca, waar de opstapplaatsen van de bus zijn, een mooie ondersteuning gegeven in deze moeilijke financiele periode voor de horeca.

FC Twente supporters staan bekend om trouwe fanatieke supporters, die er staan in goede, maar ook in slechte tijden, net als de medewerkers van de thuiszorghun werk met heel hun hart doen, in voor en tegenspoed.

Ze hebben laten zien supporter te zijn van FC Twente, maar ook supporter van de zorg!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden