HOi-directeur Jaap Calkhoven treedt om gezondheidsredenen terug


Foto:

HOi-directeur Jaap Calkhoven treedt om gezondheidsredenen terug

NIjverdal - Jaap Calkhoven is deze week om gezondheidsredenen teruggetreden als directeur van HOi media, de lokale omroep van de gemeente Hellendoorn. Sinds zijn aantreden in december 2018 is Calkhoven ook hoofdredacteur van de omroep, bij elkaar een intensieve combinatie en dat kost hem te veel energie. Dat leidt er nu toe dat hij zich terugtrekt uit zijn bestuurlijke functies.

Na het afblazen van de fusie tot streekomroep heeft het bestuur ervoor gekozen HOi door te starten als zelfstandige omroep. Om dat te laten slagen heeft zeker Jaap veel tijd en energie gestoken in het vernieuwen van de organisatie, in de regelgeving vanuit de mediawet en in het op orde brengen van techniek en programmering. Mede door de inzet van Jaap zijn er flinke stappen gemaakt in de gewenste richting.

Het bestuur respecteert het besluit van Jaap om terug te treden als directeur en uit andere leidinggevende functies binnen de omroep. “We danken Jaap voor zijn inzet, vaak gepleegd vanuit een moeilijke situatie in privé.”, stelt bestuursvoorzitter Etzel Steinhage. “We stellen het zeer op prijs dat Jaap betrokken kan en wil blijven bij de presentatie van programma’s als het HOi journaal en
HOi fm Reggebreed”.

Inmiddels wordt door het bestuur bekeken hoe het gemis van een directeur in de uitvoering op korte termijn het beste kan worden opgevangen. De oplossing ligt waarschijnlijk in het versterken van het middenkader; de gezamenlijke hoofden radio, televisie, content, techniek en ICT. Het bestuur neemt hierover binnenkort een besluit.

Meer berichten