Monique en Anton Vrielink bij de ingang van camping De Schaapskooi. Achter het bord zoon Jordi.
Monique en Anton Vrielink bij de ingang van camping De Schaapskooi. Achter het bord zoon Jordi. (Foto: De Schaapskooi)

Sanitair campings in juli weer open

Campings en vakantieparken in onze omgeving zijn met toestemming van de Veiligheidsregio Twente onlangs weer open gegaan. Vanaf 1 juli mogen openbare toiletten en sanitair weer open. Toch stromen gasten op dit moment nog niet massaal toe.

Door Leo Polhuijs

NIJVERDAL - "Integendeel," zegt Monique Vrielink van camping De Schaapskooi in Nijverdal. Zij runt de mooi gelegen camping samen met haar man Anton. "Alleen mensen die zelfvoorzienend zijn en een eigen toilet hebben, kunnen op dit moment komen. Daarbij moet je vooral denken aan onze zes chalets, waar mensen over een eigen wc beschikken. Het openbare toiletgebouw is gesloten tot 1 juli, om te voorkomen dat hier teveel mensen naar toe komen in verband met het coronavirus. Ze zouden te dicht op elkaar kunnen komen en elkaar kunnen besmetten. Veel mensen hebben wel een toilet in de eigen stacaravan, maar vinden het toch lastig dat het openbare gebouw dicht zit en daarom komen ze toch maar niet. We waren voor Hemelvaart en Pinksteren helemaal volgeboekt, maar alles is nu helaas geannuleerd. We zijn natuurlijk blij dat het kabinet nu verdere versoepelingen aankondigt, zodat mensen later in het seizoen alsnog kunnen gaan boeken, maar waarschijnlijk zal het ook na 1 juli nog lastig zijn om de anderhalve meter afstand goed in acht te blijven nemen. De gezondheid van de gasten staat hoe dan ook voorop."

Beperkt

Martine Hoekjen van camping De Noetselerberg is uiteraard blij dat de recreatiegelegenheid eind april weer de deuren mocht openen na ruim een maand compleet op slot te zijn geweest. "Maar het is wel heel beperkt, wat op onze camping mogelijk is. Op onze twintig seizoensplekken beschikken de gasten wel over een eigen douche en toilet, dus zij kunnen gewoon komen, maar bij de overige plekken ligt het anders. De toeristische plekken kunnen we tot 1 juli niet toewijzen, want de gasten van deze voorzieningen maken gebruik van het openbaar sanitair en dat zit tot die datum dicht. Er komen soms wel enkele nieuwe gasten met een camper en een eigen toilet ons terrein oprijden, maar dat is mondjesmaat en onvoldoende om de bezetting op een normaal peil te brengen." Martine vertelt dat de camping inmiddels wel geheel 'coronaproof' is. "We hebben voor de toekomstige situatie, dus na 1 juli, diverse maatregelen genomen om te voldoen aan de eis om anderhalve meter afstand te houden. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan wc’s en douches die om en om geopend zijn en die heel goed worden schoongemaakt na elk bezoek. Of aan een constructie waarbij het ene deel van de gasten overdag doucht en het andere deel ’s avonds. Dit alles neemt niet weg dat de situatie onzeker is en dat het heel lastig is antwoord te geven als gasten nu willen boeken voor Hemelvaart of Pinksteren. Traditioneel zijn we dan goed bezet, maar het is moeilijk al te ver vooruit te kijken."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden