Instructie van een deel van de vele vrijwilligers.
Instructie van een deel van de vele vrijwilligers. (Foto: onbekend)
Sport

Menmarathon Helderse Voerluu

Hellendoorn - Menclub Helderse Voerluu heeft een mooie traditie. Jaarlijks in juni, dit jaar gepland op 13 en 14, wordt aan de rand van de Sallandse Heuvelrug de samengestelde menwedstrijd gereden. Uit heel Nederland komen de aanspanningen naar Hellendoorn; vaak zelfs wat deelnemers uit Duitsland en België.

Elk jaar is het weer een spektakel; midden in de winter start de marathoncommissie al met zijn werk. Propaganda maken, parcoursbouwer benaderen, vrijwilligers optrommelen, juryleden zoeken, materialen bestellen, catering verzorgen, sponsors benaderen. Hoe dichter men juni nadert hoe meer mensen, vaak gezamenlijk, al aan het werk zijn. Qua uren is de wedstrijd zelf het sluitstuk en eigenlijk een klein deel van de totale inzet van onze noeste werkers.

Dan, ja dan is het niet vreemd dat de wedstrijd is afgelast. Natuurlijk hoopt men in juni de sport weer samen te kunnen doen. Maar de gezondheid van die tientallen vrijwilligers is de organisatie meer waard dan deze ene wedstrijd.

De paarden en pony’s komen er ook bekaaid af. Voor sommigen geen mooie trainingsritten meer. Maar, als men ment met een huisgenoot, dan geldt die afstand van 1,5 meter niet tussen koetsier en groom; uiteraard voorzichtig met al die mensen die ook graag een luchtje scheppen. Kies een rustig moment.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden