Foto:

ZINiN Bibliotheek wordt afhaalbieb tijdens coronacrisis

Nijverdal -  De ZINiN Bibliotheek breidt haar telefonische spreekuren uit met een afhaalbieb. Vanaf woensdag 8 april kunnen leden op afspraak boekenpakketten naar keuze komen afhalen bij de Bibliotheek Nijverdal en de Bibliotheek Hellendoorn. In Nijverdal zijn op maandag t/m vrijdag medewerkers van de bibliotheek tussen 9.00 en 11.00 telefonisch en per mail bereikbaar om aanvragen op te nemen en pakketten klaar te zetten. In Hellendoorn is dat op maandag en woensdag tussen 9.00 en 11.00 uur.

Nu de bibliotheken nog zeker 3 weken gesloten blijven vanwege de coronamaatregelen, komen mensen zonder boeken te zitten. Want, hoewel de bibliotheek heel veel boeken digitaal aanbiedt, blijven mensen die niet goed overweg kunnen met de online diensten zonder boeken zitten. En in deze tijd van thuis blijven is lezen juist zo fijn. ‘Als je de wereld niet zelf kunt verkennen, haal je ‘m toch gewoon naar binnen!’.

Afhaalbieb

Daarom breidt de ZINiN Bibliotheek haar telefonische spreekuren uit met een afhaalbieb. Leden van de bibliotheek kunnen van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur bellen met de Bibliotheek Nijverdal en maandag en woensdagochtend van 9.00 – 11.00 uur de Bibliotheek Hellendoorn om hun voorkeuren door te geven en een afspraak te maken voor het afhalen. Er is van alles mogelijk: spannende boeken, romantische verhalen, literaire romans, dvd’s, grootletterboeken, jeugdboeken en meer. De bibliotheekmedewerker stelt een leuk pakket  samen dat op afspraak en op vertoon van de bibliotheekpas kan worden afgehaald. Er hoeven tot 28 april nog geen materialen teruggebracht te worden. Alle materialen worden uitgeleend tot 31 mei en alle reeds uitgeleende materialen zijn inmiddels verlengd tot deze datum.

Veiligheid

Het spreekt misschien voor zich, maar ook bij de afhaalbieb worden de voorschriften van het RIVM nageleefd. De medewerkers van de bibliotheek dragen handschoenen tijdens het samenstellen van de pakketten en bij het afhalen zorgen we ervoor dat er geen fysiek contact ontstaat. Leden wordt gevraagd alleen te komen en het pakket direct mee te nemen. Vragen over de inhoud worden graag telefonisch of via de mail beantwoord.

Bel de bibliotheek

Mensen die gebruik willen maken van de afhaalbieb of andere vragen hebben, bijvoorbeeld over het lenen van e-books of luisterboeken, kunnen maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 11.00 uur bellen met de Bibliotheek Nijverdal (0548-613342) en maandag en woensdag ochtend de Bibliotheek Hellendoorn (0548-654436) of mailen naar bib.nijverdal@zinin.com of bib.hellendoorn@zinin.com .

Voor mensen die tijdens de coronaepidemie zelf niet naar de bibliotheek kunnen of willen komen, is er een mogelijkheid om gebruik te maken van de Bibliotheek aan huis service.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden