Foto:

De vlag gaat uit aan Banninksweg

Nijverdal - De Banninksweg in Nijverdal. Een van de oudere straatjes van dit nijvere dorp met 26 woningen. Een straatje met veel saamhorigheid en noaberschap. Het bevrijdingsfeest zou uitbundig gevierd gaan worden. Prachtige ideeën waren er voor de straatversiering. Met elkaar zouden ze op 5 mei ontbijten.

Het coronavirus gooide echter roet in het eten. Maar juist nu, nu we in onze vrijheid zijn beperkt, wilde men nog wel uitdrukking geven aan het gevoel van verbondenheid en aan het kunnen leven in een vrij land. ‘Samen staan we sterk’ en dat is waar vrijheid om draait. Met daarbij in bijzondere herinnering de bevrijding van Nijverdal 75 jaar geleden op 9 april.

De feestweek t.g.v. de bevrijding in de gemeente Hellendoorn stond al tussen 3 en 10 april gepland. Daarom wapperen nu in deze periode bij alle huizen van de Banninksweg de collectief voor ieder huis aangeschafte “75 jaar vrij” vlag. Later, begin mei, als er landelijk aandacht is voor 75 jaar vrij, en zeker op 4 en 5 mei, zullen de vlaggen samen met onze driekleur opnieuw wapperen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden