Coronavirus

Muziek op de stoep van verzorgingstehuizen

Nijverdal - We maken moeilijke tijden door. Het wordt afgeraden om ouderen en andere kwetsbare groepen te bezoeken in verband met het coronavirus. Veel mensen brengen de tijd daarom alleen door. Om hen toch een hart onder de riem te steken, heeft Stichting Evenmens koren en zangers uit de gemeente Hellendoorn gevraagd om op de stoep van diverse seniorenflats en verzorgingshuizen een mini-concert geven.

De mini-concerten worden gegeven op donderdag 9 april op diverse locaties. Dennis van Dam, Eric Hallink van de Sofa Rockers, Gertrud Prinssen van iMAGine en nog een aantal andere koren werken mee aan deze speciale activiteit. De bewoners kunnen via het raam of balkon genieten van de klanken van onze zangers/zangeressen en muzikanten.

Evenmens is een informele zorgorganisatie die zich al bijna 40 jaar inzet voor mantelzorgers en mensen die in een zorgsituatie zitten. Dit met behulp van een fijn vrijwilligersteam en door samen te werken met partners in ons netwerk. Nu alle activiteiten, bijeenkomsten en ons ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenproblemen helemaal stilliggen vanwege het coronavirus willen we ons toch blijven inzetten voor onze doelgroep. Ook de individuele mantelzorgondersteuning gaat zoveel mogelijk door. Heeft u behoefte aan ondersteuning, neem dan gerust contact op met de consulenten van Evenmens Hellendoorn. Bel. 0548 638 830 of mail: info@evenmens.nl.

Feestelijke dag

“Evenmens heeft bewust gekozen voor de datum 9 april, op deze dag is onze gemeente Hellendoorn precies 75 jaar geleden bevrijd. Veel activiteiten om deze bevrijding te vieren gaan niet door in verband met het coronavirus en op deze manier kunnen we er toch nog een feestelijke dag van maken voor onze kwetsbare doelgroep”, aldus Mirjam Diderich, directeur van Evenmens, informele zorg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden