HellendoornDoet!

HellendoornDoet! in crisistijd

Het coronavirus grijpt steeds meer om zich heen. In december 2019 dook het coronavirus (COVID-19) op in China. Dat leek nog een beetje ver van ons bed. Helaas is de situatie in een paar maanden tijd snel veranderd. De effecten van dit virus hebben een grote en ontwrichtende invloed op de hele maatschappij. Iedereen blijft waar mogelijk thuis, bijeenkomsten worden afgelast en scholen, horeca en andere ondernemingen sluiten tijdelijk hun deuren. Deze maatregelen brengen ook mooie, nieuwe initiatieven tot stand.

Om ervoor te zorgen dat mensen niet tussen wal en schip vallen heeft De Welle hun normale dienstverlening omgebouwd naar coronahulp.

Zo merken we door het stopzetten van vele (sociale) activiteiten, dat de kwetsbare doelgroepen weinig tot geen sociale contacten hebben. Daarvoor heeft De Welle in samenwerking met Evenmens een telefonische hulplijn tot stand gebracht. Deze hulplijn is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan een praatje of praktische ondersteuning bij een hulpvraag. Er kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het doen van boodschappen of gewoon even telefonisch contact als iemand zich eenzaam voelt. Wij zijn gedurende deze periode elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 16:00 uur op het telefoonnummer 0548-638810 (Welle) of 0548-638830 (Evenmens), dus schroom niet om te bellen want we staan u graag te woord. Mensen die graag willen helpen, kunnen zich aanmelden via de Facebookgroep Coronahulp HellendoornDoet! waar een groot netwerk van Hellendoornse inwoners voor elkaar klaarstaat in deze coronatijd.

Aangezien de sportscholen gesloten zijn, is het een uitdaging om te blijven bewegen. Toch zijn er ook in deze bizarre situatie genoeg mogelijkheden om je ledematen eens flink aan het werk te zetten. Zo proberen sportscholen de leden aan te sporen om te trainen door middel van online work-outs. Hierdoor staan er op het internet ontzettend veel filmpjes met diverse oefeningen voor jong en oud. Daarnaast zendt Omroep Max elke werkdag op NPO1 om 10:15 uur Nederland in Beweging uit. Voor de oudere generatie een hele laagdrempelige en goede oefening. Bewegen brengt vele voordelen met zich mee, zoals verbetering van het humeur, positieve effecten op de bloedcirculatie, ademhaling, spieren, gewrichten en botten. Tevens stimuleert beweging de stofwisseling en heeft een positieve invloed op het gewicht, verhoogt de weerstand en helpt om stress kwijt te raken, is goed voor de mentale gezondheid en lijkt de kans op fysieke en cognitieve beperkingen, waaronder dementie en Alzheimer, te verminderen. Genoeg redenen dus om – ook in deze coronatijd – vooral niet stil te blijven zitten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden