Vrijwilligers van Stichting Hulpfonds Hellendoorn kregen begin dit jaar een gulle donatie van Tafelronde 175 Hellendoorn, na afloop van de CurlingCup. (Foto: Reike Podt)
Vrijwilligers van Stichting Hulpfonds Hellendoorn kregen begin dit jaar een gulle donatie van Tafelronde 175 Hellendoorn, na afloop van de CurlingCup. (Foto: Reike Podt) (Foto: Reike Podt)

Nieuwe voorzitter Stichting Hulpfonds Hellendoorn

Sinds begin dit jaar heeft Stichting Hulpfonds Hellendoorn een nieuwe voorzitter. Peter de Noord vond het na elf jaar tijd voor een wisseling van de wacht. Nieuwe voorzitter Herman Eggink ziet de toekomst met vertrouwen, maar ook enige zorgen tegemoet.

door Annemieke van Ipenburg/Tekststroom

Nijverdal - "Je kunt er op dit moment niet omheen, dat we in een heel vreemde situatie zitten," zegt Herman. "Voor iedereen is de toekomst ineens heel onzeker geworden. Ik verwacht dat er over een paar maanden nog veel meer mensen hier in de gemeente in aanmerking komen voor steun vanuit het Hulpfonds. En dan hoop ik maar dat ze ons allemaal weten te vinden."

Mensen lastig te bereiken

"Dat is inderdaad een probleem," beaamt Peter. "In al die jaren dat we nu bezig zijn, hebben we nog steeds niet iedereen kunnen bereiken die recht heeft op ondersteuning van het Hulpfonds. En mensen kloppen gewoon niet graag bij ons aan. Schamen zich omdat het nodig is of denken dat ze toch niet in aanmerking komen. En dat is helemaal niet nodig. We zijn juist blij als ze bellen. Niet omdat wij dan wat te doen hebben, maar omdat we het iedereen zo gunnen. Elk jaar hebben we een bepaald budget beschikbaar en vaak blijft daar wel het nodige van over."

"De mensen die bij de gemeente bekend zijn, bereiken we natuurlijk sowieso," vult Herman aan. "En toch zien we ook daar dat, hoeveel informatie we ook verstrekken, mensen die er voor in aanmerking komen niet altijd bij ons aankloppen. Dat mag natuurlijk, iedereen moet dat zelf weten. Ik wil wel graag nog eens benadrukken dat niemand van het Hulpfonds oordeelt over de mensen die bij ons komen. Ik ben natuurlijk nog niet zo lang voorzitter, maar zelfs nu al zie ik een heel bijzondere organisatie. Iedereen zet zet zich volledig in voor burgerparticipatie, om mensen te helpen die het financieel (even) niet zo makkelijk hebben. En dan hebben we ook nog een fijne samenwerking met BOOM, de voedselbank en natuurlijk de gemeente. Zo kunnen we goed schakelen tussen de verschillende instanties."

'We gaan door'

Nu mensen wordt gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven, is het Hulpfonds toch beschikbaar. "Misschien wel juist nu," zegt Herman. "We zijn telefonisch bereikbaar en helpen iedereen zo goed mogelijk. Het zijn onzekere tijden, zeker op financieel gebied."

Welkom bij het Hulpfonds

Het Hulpfonds is er voor mensen die het financieel (even) niet zo breed hebben. Op www.stichtinghulpfondshellendoorn.nl vind je alle informatie en contactgegevens. Ze zijn te bereiken via 06 12 53 55 12, voor het kindpakket via 06 49 81 48 27 en voor gebruiksgoederen via 06 17 00 73 61.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden