Kijkje achter de schermen bij het opnemen van de online workouts. Als je het filmpje kijkt, zie je daar natuurlijk niets van, daarom hier wel.
Kijkje achter de schermen bij het opnemen van de online workouts. Als je het filmpje kijkt, zie je daar natuurlijk niets van, daarom hier wel. (Foto: )
Sport

'Gezondheid is het allerbelangrijkste'

Twee weken geleden ging een groot deel van Nederland 'op slot'. Bijeenkomsten van meer dan 100 personen mochten niet meer, scholen sloten de deuren en we moeten op anderhalve meter afstand van elkaar blijven. Een zware dobber voor veel ondernemers, zeker die in de horeca en het sportgebeuren.

door Annemieke van Ipenburg/Tekststroom

Nijverdal - Toch zie je al snel diverse creatieve initiatieven ontstaan. Zo zag ik dat MoodStudios DRW als een van de eerste sportscholen in onze gemeente met online workouts ging komen. Dat vraagt natuurlijk om meer informatie. "Ja, toen wij zondag te horen kregen dat we niet langer open mochten blijven, gingen de raderen gelijk draaien," vertelt Emiel Middelkamp, eigenaar van de sportschool. "Het zijn heftige maatregelen, maar we moeten het ermee doen. Ook voor ons staat de gezondheid van iedereen voorop. En daarbij hoort dat wij nadenken hoe we de mensen gezond kunnen houden in deze lastige periode. Maandag hebben we de koppen verder bij elkaar gestoken en konden al snel schakelen. Online workouts moesten er komen. Ik heb snel contact opgenomen met Marcel Manenschijn of hij voor ons filmpjes kon maken en de trainers hebben gelijk een aantal trainingen op papier gezet. Dinsdag waren we aan het filmen."

Live online

Naast de filmpjes is het team van MoodStudios DRW aan de slag gegaan met 'live' online workouts. Dinsdag 24 maart gaf Wendy de eerste live online workout: X-core. "We waren natuurlijk heel benieuwd of dat een beetje aan zou slaan. Nou, onze verwachtingen werden flink overtroffen! Ik geloof dat er wel zestig mensen meededen." Natuurlijk heeft niet iedereen een buis met grit thuis, die normaal gesproken voor de X-core wordt gebruikt, maar daar hebben ze iets op gevonden. "Bij al onze online workouts, live of niet, maken we zoveel mogelijk gebruik van attributen die de meeste mensen wel in huis hebben. We hebben een workout met een kussen, een bierkrat en, in het geval van de X-core, een lege frisdrankfles voor een deel gevuld met water. Zo kan iedereen meedoen, op zijn eigen niveau."

Weer open

Emiel kan niet wachten tot hij de sportschool weer mag openen. "Het is zo triest om hier nu te zijn, al die lege ruimtes. Geen gasten die gezellig napraten aan de koffietafel. Het liefste ga ik morgen weer open, desnoods met restricties. Voor elke les geldt dat de mensen via een aparte deur binnen kunnen komen, elke moodstudio heeft een eigen buitendeur. Natuurlijk kunnen er voorlopig minder mensen tegelijk een les volgen, maar daar vinden we wel wat op. Mocht het zover komen, dan ligt ons actieplan klaar. Tot die tijd blijven de deuren dicht, want het allerbelangrijkste blijft toch ieders gezondheid."

Naast de online workouts hebben ze een coach- en hulplijn in het leven geroepen. "Hier kunnen leden terecht als ze vragen hebben over beweging of voeding."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden