Sport

Feestweek Zweef uitgesteld

Bestuur en jubileumcommissie van Rksv De Zweef hebben besloten de feestweek ter gelegenheid van het eeuwfeest van deze voetbalclub vanwege de coronacrisis uit te stellen. 

Op 15 juni is het precies 100 jaar geleden dat de club werd opgericht. Op en rond deze periode was een feestweek gepland met tal van activiteiten voor jong en oud.

“Het is heel jammer, spijtig en zelfs verdrietig dat we dit besluit hebben moeten nemen”, zegt voorzitter Jan-Pieter van Vree van de jubileumcommissie. “Jammer voor onze leden die zich verheugden op het feest. Jammer ook voor de mensen die al heel veel tijd in de organisatie hebben gestopt.”

Zoals het er nu voor staat wordt 100 jaar De Zweef gevierd in dezelfde periode in 2021, maar er zijn nog andere opties. “Zodra duidelijk is wanneer zaken zich normaliseren zullen we als commissie bij elkaar komen om daarover te praten”.

Mensen die kaartjes hebben gekocht voor de Theatershow in ZINiN en de reünie hoeven niet bang te zijn dat ze hun geld kwijt zijn. Kaartjes blijven geldig en inschrijvingen voor de reünie (“biepraot’n”) blijven genoteerd.

Wat nog wel voor 2020 op het programma staat, is de presentatie van het boekwerk over 100 jaar De Zweef. De vormgeving daarvan is nagenoeg klaar en dan kan het boek naar de drukker. De bedoeling is dat het begin juni verschijnt. “Dan gaan we het ook presenteren. Hoe , dat moeten we nog bedenken”.

Voedselbank

In verband met het virus is het sportpark en het clubgebouw gesloten. Het feit dat de kantine gedurende langere tijd gesloten is, betekent, dat de uiterste houdbaarheid van verschillende producten in het geding komt. Het bestuur van De Zweef heeft besloten de drankvoorraad waar nodig te verkopen aan leden. Wat betreft de etenswaren gaat men in overleg met de Voedselbank in hoeverre die daarvoor belangstelling heeft.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden