Mike Rikken (rechts) en Hugo Hendriks maken enthousiast de winnaar van de aanmoedigingsprijs bekend. Mervada kan straks flink aan de slag tijdens de 1 op 1 foto-workshop. (Foto: Inge Exoo)
Mike Rikken (rechts) en Hugo Hendriks maken enthousiast de winnaar van de aanmoedigingsprijs bekend. Mervada kan straks flink aan de slag tijdens de 1 op 1 foto-workshop. (Foto: Inge Exoo) (Foto: INGEBEELD)

De mooiste (of beste?) foto en serie gekozen

Ruim een maand geleden, op zaterdag 15 februari, vond het Photo Event 2020 plaats. Amateurfotografen konden een dag lang fotograferen bij het Memory Vrijheidsmuseum en Staman International Trading. Professionele modellen werden in 'jaren '40' gestyled door '4yourhair' uit Rijssen. Thema dit jaar was namelijk, hoe kan het ook anders, '75 jaar vrijheid'.

Nijverdal - Zaterdag 14 maart vond de prijsuitreiking plaats. De fotografen mochten hun drie beste foto's insturen, die door twee professionele fotografen werden beoordeeld. "Mike Rikken en Hugo Hendriks, een zeer ervaren hobby fotograaf, hebben er een zware kluif aan gehad," vertelt Inge Exoo, een van de organisatoren. "De prijsuitreiking viel precies in het weekend waarin de eerste maatregelen rondom corona van kracht werden. Dat was wel even lastig, maar omdat we maar met een klein clubje waren, hebben wij er voor gekozen de prijsuitreiking van het Photo Event 2020 wel door te laten gaan. In plaats van de gebruikelijke hand kregen de deelnemers een beetje desinfecterende gel op de hand bij binnenkomst."

Jurering

Ruim vijftig foto’s zijn onder de loep genomen door Mike en Hugo, zonder dat zij wisten wie de foto gemaakt had. Ze hebben gejureerd op IMPACT: wat is de eerste indruk, raakt de foto/serie je, brengt het emotie. Op TECHNIEK: is de foto scherp, hoe is de compositie, waar zit het licht, is er dynamiek in de foto. En op PRESENTATIE: hoe wordt de foto aangeleverd, zijn de juiste bewerkingstechnieken gebruikt, past het eindresultaat in het thema.
"We hebben prachtige foto’s voorbij zien komen, maar ook foto’s die net geen voldoende halen," vertelt Mike Rikken. "Foto’s die grote indruk maken, maar technisch niet goed zijn uitgevoerd. Series die geen series zijn, maar ook series die erg fraai zijn weergegeven. Het was weer een enorme klus, maar ook een heel leuke klus! Elke fotograaf hebben wij bemoedigende feedback gegeven en een paar mochten een prijs in ontvangst nemen."

Uitslag

Mervada Akihary won de aanmoedigingsprijs, een 1 op 1 workshop van Fotografie Mike Rikken. In de categorie 'beste foto' werd Corine Ekkel zowel 1e als 3e. Ze won hiermee een knipbeurt bij '4yourhair' en een high tea voor twee personen bij Fletcher hotel Hellendoorn. Inge van Braam werd 2e en kreeg toegang tot het Vrijheids Memorymuseum voor 4 personen. De beste serie was van David Joseph. Hij won daarmee een workshop fotobewerking bij fotograaf Mike Rikken. Bert Protzman (2e) en Harry Bulthuis (3e) kregen beide een eervolle vermelding.

Meer berichten