Coronavirus

Bevrijdingsactiviteiten 9 april gaan niet door

Hellendoorn - De coronacrisis heeft een onvoorstelbare impact op ons allemaal en op ons dagelijkse leven. De beperkingen die de overheid ons allen oplegt zijn zeer ingrijpend.


Er zijn diverse initiatieven ontplooid en plannen gemaakt voor een mooie en waardige herdenking en viering van onze vrijheid. Daar hebben we allemaal veel respect voor.


Sommige activiteiten zoals “Bericht van Groote Jan”, en de uitgifte van een boek zijn al uitgevoerd.De meeste activiteiten staan echter nog op stapel.


De beperkingen van de overheid zoals ‘het is verboden om bijeenkomsten van meer dan 100 personen te organiseren’, de horeca is gesloten, sociale contacten moeten worden gemeden, een sociale afstand van 1,5 meter moet in acht worden genomen, hebben er al toe geleid dat meerdere activiteiten zijn afgelast of uitgesteld.


De situatie na 6 april en rond 4 en 5 mei is nog heel onzeker. De verwachting is dat binnen twee weken de overheid met aanvullende maatregelen zal komen. Er bestaat een zeer kleine kans dat er verlichtende maatregelen worden afgekondigd. We weten het nog niet.


Het is de verantwoordelijkheid van de initiatiefnemers zelf om de beperkingen en regels van de overheid op te volgen en zelf het besluit te nemen over het afgelasten van de activiteit.


Wij hebben daarom als initiatiefnemers van de activiteiten op 9 april al besloten om die niet door te laten gaan. Enerzijds omdat de provincie heeft besloten om de vrijheidstour langs de bevrijde gemeentes te annuleren, anderzijds omdat verschillende deelnemers aan de optocht zelf al hadden afgezegd en omdat ook de scholen aangaven zich niet voor te kunnen bereiden.


Er zijn mogelijk activiteiten die wel binnen de regels doorgang kunnen vinden, waardoor op een gepaste wijze toch uiting gegeven kan worden aan 75 jaar vrijheid!


Houd de (sociale) media en onze website www.75jaarvrijheidhellendoorn.nl in de gaten.


Voor vragen kan contact opgenomen worden met het kernteam door een mailtje te sturen naar 75jaarvrijheidhellendoorn@gmail.com


Pas goed op jezelf en op elkaar!


Het kernteam 75 jaar vrijheid Hellendoorn
Henk Morsink (voorzitter)Voorzitter

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden