Fietsen langs Pieterpad

Nijverdal - In Nederland is het Pieterpad een begrip. Ontelbaar veel wandelaars beleven jaarlijks enorm veel plezier aan dit mooie pad. Maar het is niet voor iedereen weggelegd om dat pad te voet af te leggen. 

Daarom heeft Ad Snelderwaard een alternatieve route voor fietsers uitgedokterd. Deze route meandert langs het Pieterpad en doordat de fietser een iets ruimere actieradius heeft neemt Snelderwaard de lezer mee naar de mooiste plekjes langs het Pieterpad.

Dit boek voorziet in een behoefte, zoveel is wel duidelijk. Velen willen het Pieterpad volgen, maar niet iedereen heeft de tijd (of de voeten) om dat tot een goed einde te brengen. In dat geval biedt de route in dit boek een uitstekende oplossing.

Eigenlijk leunt het boek op twee gedachten; het boek moet er goed uitzien en het moet ook nog praktisch zijn. Snelderwaard wilde duidelijk een mooi boek maken waarbij hij zijn achtergrond als geograaf en fotograaf niet wilde verloochenen. Het boek is ruimschoots voorzien van prachtige foto’s waardoor de lezer als vanzelf enthousiast wordt voor het idee om de fiets te pakken. 

Maar daarnaast is het boek ook heel erg praktisch van opzet. Om te beginnen heeft de auteur de route van 515 kilometer opgeknipt in zestien overzichtelijke etappes. En van elke etappe heeft hij de route uitgezet via het prachtige fietsknooppunten netwerk dat Nederland rijk is. Dus verdwalen is al bijna niet meer mogelijk. Snelderwaard geeft ook meteen de knooppunten in de volgorde Noord-Zuid en Zuid-Noord weer zodat je deze tocht zonder moeite in beide richtingen kunt rijden.


Mocht de route via knooppunten voor een fietser toch onvoldoende houvast bieden, dan heeft dit boek achterin voor elk van de zestien etappes een uitneembare, gedetailleerde kaart. En mocht zelfs dat nog onvoldoende blijken, dan zijn via een download de GPS-tracks van de hele route beschikbaar.


Achterin het boek vindt de lezer 89 overnachtingsadressen, aangevuld met het telefoonnummer en een website van de accommodatie zodat het wel heel eenvoudig wordt om de tocht te plannen.


De poging om van deze uitgave een mooi inspirerend boek te maken, dat ook nog eens uitblinkt in praktisch gebruiksgemak kan zonder meer geslaagd worden genoemd.

Fietsen langs het Pieterpad | 240 pag. + 16 kaarten paperback | Uitgeverij Elmar
19,99 | ISBN 978 90389 26940| maart 2020

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden