Foto:
Sport

Kinderen kunnen leren motorrijden in Nijverdal

Nijverdal - Race-Kids biedt kinderen tussen 6 en 14 jaar de mogelijkheid om kennis te maken motorrijden. Deze opstapdagen worden sinds deze winter ook georganiseerd bij Kartplaza Actionworld in Nijverdal. Zondag 1 maart wordt het laatste evenement van het winterseizoen georganiseerd in Nijverdal en het is voor kinderen nog mogelijk om zich aan te melden.

Sinds deze winterperiode heeft Race-Kids ook een samenwerkingsverband met Kartplaza Actionworld. Elke maand kunnen kinderen in Nijverdal voor de eerste keer opstappen op een minibike en zo leren motorrijden. Ook biedt Race-Kids rijtijd aan jonge gevorderde coureurs, die al wedstrijden racen. De kinderen worden ingedeeld in diverse groepen, waardoor iedereen met zijn eigen niveau de baan inkomt. Ook is het voor de ouders mogelijk om een keer op te stappen op een minibike.

Race-Kids heeft een ervaren begeleidingsteam. Veiligheid en plezier maken staan dan ook voorop tijdens de evenementen. Race-Kids regelt tevens de motoren en veilige kleding. Kinderen die voor de eerste keer komen rijden bij Race-Kids, worden opstappers genoemd. Het begin is heel laagdrempelig, want tijdens de eerste sessie loopt de ouder met het kind mee. Stel dat het kind valt of te hard gaat, dan kan de ouder de motor uitzetten door middel van het looptouw. Vervolgens wordt er langzaam naartoe gewerkt dat het kind zelfstandig kan gaan rijden.

Aanmelden voor dit evenement kan nog tot zaterdag 29 februari 12:00 uur. Dit is mogelijk via www.race-kids.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden