Annemieke Kirch
Annemieke Kirch (Foto: )
Annemieke Kirch

Coachen

Hebben jullie ook gekeken naar het programma Rambam. Coachen met ezels, in pipowagens en dansen met je innerlijke criticus. Én vooral heel veel 'ervaringscoaches' (zoiets als 'ooit had ik een burn-out en dus weet ik er alles van).
Bizar; het afgelopen jaar is het aantal coaches toegenomen met 66 procent! Een explosieve groei. De vijver lijkt dus goed gevuld. Als ik kijk hoeveel kappers er bij ons in het dorp zijn, dan kun je je afvragen of het probleem het aantal coaches zijn of dat het de slechte kwaliteit is.

Coaching is een vrij beroep. Levenservaring of niks anders te doen hebben; alles is oké en voldoende om jezelf coach te mogen noemen. Schrijf je in bij de KvK en je mag professioneel aan het werk.
Met schaamrood op de kaken en tien kromme tenen heb ik de aflevering bekeken want dit is de vijver waar ik ook in rondzwem.
De idioten die onzin verkopen, die durven te beweren dat psychische klachten niet bestaan, dat ze overal verstand van hebben en nog meer van dit soort gekkigheid en dat maar voor 140 euro(!). Zweverige types die schadelijk zijn voor het beroep dat ik met zoveel plezier uitoefen, maar vooral voor de cliënten. Types met teveel eigenwaarde en te weinig bescheidenheid.
Zeven jaar geleden heb ik een gedegen opleiding afgerond. Ben blijven leren maar durf vooral afscheid te nemen van mijn cliënten als ik het idee heb dat ik niet de juiste persoon ben voor hen. Omdat ik de kennis niet heb óf omdat het niet klikt. Alles is goed. Want ze verdienen het beste, ook als ik dat niet ben.
Gelukkig kan ik inmiddels goed zwemmen in een volle vijver. Ook ben ik niet bang voor wat concurrentie want uiteindelijk zal het kaf zich van het koren scheiden.

Weten hoe ik werk, kijk eens op mijn website:


www.Twente-Counseling.nl

Annemieke Kirch

Meer berichten