De Junglevaart zoals hij in 1979 voor het eerst in gebruik werd genomen. (Foto: Avonturenpark)
De Junglevaart zoals hij in 1979 voor het eerst in gebruik werd genomen. (Foto: Avonturenpark) (Foto: )

Nieuwe jas voor jarig Jungle Monster

Attractie 'Jungle Monster' bestond in 2019 veertig jaar. De attractie opende in 1979 onder de naam 'Junglevaart' en neemt de bezoekers mee op een avontuurlijke boottocht door de jungle die eindigt in een spannende grot. "Een attractie die al zo lang in ons park staat, verdient een grote upgrade", zegt René Peul, marketingdirecteur van het Avonturenpark.

Door Annemieke van Ipenburg/Tekststroom

Hellendoorn - Wie afgelopen jaar in het Avonturenpark met de bootjes op expeditie ging, heeft waarschijnlijk wel gezien dat de attractie een opknapbeurt kon gebruiken. Wij, en met name onze kinderen, hebben er diverse keren van genoten, maar toch vond ik het jammer dat niet alle effecten meer werkten en de spectaculaire grot aan eind iets minder spannend was. "Dat klopt," beaamt René Peul. "De laatste jaren hebben we hier en daar wel wat wijzigingen doorgevoerd, maar vooruitlopend op deze vernieuwing hebben we ons beperkt tot het strikt noodzakelijke. Waar we ons nu met name op richten is storytelling, thematisering, techniek, nieuwe effecten en duurzaamheid."

Nieuw verhaal

Het Avonturenpark heeft Carlijn Oosterveen, student aan de Universiteit Twente, als afstudeeropdracht laten onderzoeken wat deze attractie echt interessant maakt en haar grotendeels het verhaal laten (her)schrijven. Gasten gaan in de vernieuwde attractie Jungle Expedition op zoek naar de vermiste avonturier Roger die samen met zijn trouwe papegaai Geelsnavel vermist is geraakt in de jungle tijdens de zoektocht naar de legendarische 'Vervloekte Schat'. Een gevonden bandrecorder met diverse opnames van Roger helpt gasten bij hun avontuurlijke zoektocht. Zal het ze lukken het mysterie te ontrafelen?

"We hebben Carlijn echt grootschalig onderzoek laten doen," vertelt René. "In de vernieuwde attractie maken we gebruik van audiofragmenten in de boot en laten we bestaande en nieuwe effecten naadloos op elkaar aansluiten. Het is echt een spannend verhaal, met allemaal hints, uitgebreide thematisering en natuurlijk een super climax aan het einde, in de grot. Die zullen de mensen niet terug kennen. Het blijft absoluut een echte gezinsattractie alleen wordt hij een stuk intenser."

Dat belooft weer een mooi seizoen te worden! We moeten nog wel even geduld hebben, het Avonturenpark opent pas op 4 april de deuren weer voor het nieuwe seizoen.

Blijven vernieuwen

"Als attractiepark moet je blijven vernieuwen," aldus René. "We willen onze bezoekers een onvergetelijke ervaring bieden en dat betekent dat we met onze tijd mee moeten gaan. Eigenlijk wilden we deze attractie vorig jaar al vernieuwen, maar we besloten uiteindelijk het groter aan te pakken. Zodoende zagen jullie ook wat achterstallig onderhoud. Wij proberen dat wel zo veel mogelijk te voorkomen, maar dat lukt niet altijd. Vorig jaar hebben we twee andere nieuwe attracties gerealiseerd, waar de bezoekers heel positief op gereageerd hebben."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden