Als eerste jubileumactiviteit hield scouting de Reggegroep een ouder-kind dropping. Met zo'n 160 deelnemers een overweldigend succes!
Als eerste jubileumactiviteit hield scouting de Reggegroep een ouder-kind dropping. Met zo'n 160 deelnemers een overweldigend succes! (Foto: Reggegroep)

Scouting de Reggegroep viert feest

Net na de oorlog, in augustus of september 1945, werd scouting De Reggegroep in het leven geroepen door Henk ten Brinke. Hij werd de eerste hopman van een groep 'verkenners', zes jongens in de leeftijd van 11 tot 15 jaar. Een jaar later kwam daar een groep welpen (7 tot 10 jaar) bij, in 1957 gevolgd door de eerste meisjesgroep: kabouters van 7 tot 10 jaar.

door Annemieke van Ipenburg/Tekststroom

Nijverdal/Hellendoorn - Scouting de Reggegroep kent nu acht speltakken, die ieder op hun eigen manier actief bezig zijn in en rondom hun blokhut 't Iemenschoer. Op zaterdag zijn met name de jongere groepen bij de blokhut te vinden. Ze ontdekken allerlei dingen in de natuur en leren diverse scoutingtechnieken. Denk bijvoorbeeld aan vlot varen, broodjes bakken boven een kampvuur, knutselen, knopen leggen en zelf vuur maken. Deze activiteiten verschillen natuurlijk per leeftijd.

En hoewel ik altijd dacht dat scouting iets voor kinderen is, leert Lia van Loo mij snel het tegendeel. Zij is voorzitter van De Reggegroep. "Scouting is iets voor alle leeftijden. Je kunt het bijna vergelijken met een sportvereniging. Kinderen kunnen hier vanaf hun vijfde terecht, groeien onder begeleiding door tot ze een jaar of 17 zijn en komen dan in onze Hakwadagstam, of bij de plus-scouts, als ze ouder zijn dan 25. Ons oudste lid is zelfs al 70! Deze groepen komen op vrijdagavond bij elkaar en behandelen een bepaald thema. Dat regelen ze allemaal zelf, net als hun andere activiteiten."

Leiding

"Natuurlijk hopen we dat onze leden inderdaad altijd met ons verbonden blijven en dat de oudere jeugd de kleintjes leiding gaat geven. Tot nu toe lukt dat heel aardig., maar we kunnen er best nog wat leiding bij gebruiken. In de afgelopen 75 jaar is er natuurlijk veel veranderd op het gebied van scouting. We begonnen met jongens- en meisjesgroepen en nu zijn de meeste groepen gemengd. Er activiteiten afgevallen en andere bijgekomen. Zo proberen we het ook voor de jeugd van tegenwoordig leuk en interessant te houden."

In het kader van hun 75-jarig jubileum organiseren ze diverse activiteiten voor hun leden.

Praktisch

Scouting De Reggegroep is elke zaterdag actief bij hun blokhut 't Iemenschoer, aan de Duivecatelaan 9. Als je je even aanmeldt, mag je zo een keer komen kijken. Je mag zelfs drie keer gratis meedoen, maar het kan zijn dat er nog wachtenden voor je zijn. Meer informatie over de groepen en speltakken staat op hun website.

reggegroep.nl

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden