Foto: Wim Beunk
Sport

Heren Ravijn houden schade beperkt

Nijverdal - Met een verschil van vijf doelpunten verloren de waterpoloheren van Het Ravijn zaterdagavond in eigen bad de competitiewedstrijd tegen koploper en kampioenskandidaat UZSC uit Utrecht. Na een achterstand van 4 doelpunten in de eerste periode , die eindigde in 0-4 werd het uiteindelijk 11-16 voor de Utrechters. Met een verschil van 5 doelpunten verloor de ploeg van Ron Loos de wedstrijd, maar daar zag het in het begin niet naar uit: de doelpunten vlogen de Nijverdallers om de oren.

Loos trok na de wedstrijd dan ook de conclusie: "De Utrechters waren de betere ploeg vanavond. Zij hebben veel meer scorend vermogen dan wij". "We hadden ook nog te maken met twee spelers die niet mee konden spelen: Joran Loos heeft last van een liesblessure en we mistten Lars Gottemaker die een wedstrijd is geschorst na de rode kaart die hij vorige week opliep in de wedstrijd tegen De Ham". De waterpoloërs behouden echter plaats 4 op de ranglijst. Wel kon Loos beschikken over twee keepers: zowel keeper Job van As als ook Brent Hofmeijer keepten zaterdagavond beiden twee parten. Zaterdag 15 februari reist de ploeg naar Zaandam waar om 18:00 uur in zwembad De Slag de wedstrijd tegen een dit seizoen versterkt ZV De Zaan op het programma staat. Dat wordt een wedstrijd om plaats drie- De Zaan, en vier–heren 1. De Zaan heeft 26 punten uit 13 wedstrijden. Het Ravijn 24 punten uit 13 wedstrijden. Thuis werd er op 26 oktober met 9-8 van hen gewonnen. Spannend wordt het dus zeker.

De waterpolodames kunnen nog van een weekje rust genieten. Aankomend weekend wordt de tweede kwartfinale ronde om de KNZB beker geplaatst. Omdat tegenstander ZPB zich heeft teruggetrokken is de ploeg van Jan Mensink automatisch geplaatst voor de halve finale van de beker.

Statistieken:

Heren Het Ravijn-UZSC: 11-16.
Periodestanden: 0-4, 2-9 (2-5), 6-12( 4-3), 11-16 (5-4)
Doelpunten Het Ravijn: Bas ter Brake 5x, Cas Legtenberg 2x, Emiel Wouters 2x, Finn Kuipers 1x, Bas Jan Dijkink 1x.
Doelpunten UZSC: Benjamin Hoekman 5x Pascal Janssen 4x, Mike van den Brink 2x, Benjamin Hessels 2x, Sebastiaan Hessels 1x, Bram van den Bersselaar 1x, Gies Wijnhoven 1x.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden