Sport

Berber Nijland ook regiokampioen springen klasse B

Hellendoorn - Terwijl in Manege 't Oale Spoor het tweede weekend Regiokampioenschappen dressuur werd verreden ging in Ambt Delden het eerste weekend van start van de Regiokampioenschappen springen.

Hier kwamen ook een aantal Hertruiters aan de start. Het was een spannende strijd met veel deelnemers in alle rubrieken. Uiteindelijk bleek Berber Nijland met haar pony Henshof's Wesley niet te kloppen. Na twee mooie foutloze ronden en met 89,5 punten voor de wijze van rijden – de gastjury noemde hun barragerit 'een parcours volgens het boekje' - mocht zij evenals vorige week met de dressuur het kampioenslint in ontvangst nemen bij de klasse B categorie AB. Hiermee mag zij Overijssel vertegenwoordigen op de NK te Ermelo. Ook Melissa Eshuis wist zich in de prijzen te rijden met twee mooie foutloze ronden en 75,5 punten voor stijl. Zij behaalde de vijfde prijs met haar pony Forest Fire in de klasse B categorie C.

In Hellendoorn was er  dressuur succes. Frank Hosmar reed sterk tijdens zijn individuele proef met zijn paard Guetta en behaalde een mooi percentage van 71,397 %. Hiermee ging hij als tweede de kür op muziek in. Ook hier wist hij goed te scoren met 70,938 %. Deze mooie prestaties leverden hem het reservekampioenschap op in de klasse Z2. En ook hij mag Overijssel vertegenwoordigen op het NK dat in maart in Ermelo wordt verreden. Het was een extra feestelijk weekend voor hem want hij werd wederom verkozen tot sportman van de gemeente Hellendoorn.

Ook op reguliere wedstrijden waren er prijzen voor de Hertruiters: Leonie Torny ging met haar pony Farried naar Den Ham en behaalde daar een derde prijs in de dressuur klasse B categorie DE met 189,5 punten. Ook in Haarle had zij dressuur succes. Ze behaalde de derde en de vierde prijs met 191 en 194 punten. Jasper en Thijmen Hosmar namen hun pony's ook mee naar Haarle. Jasper reed zijn pony Mentos naar een eerste plek met 204 punten in de klasse B categorie ABC. Thijmen behaalde met zijn pony Candy Crush een eerste en een tweede prijs met 208 en 210 punten.

Volgend weekend staat het laatste en derde weekend regiokampioenschappen dressuur op het programma, dat in manege 't Oale Spoor in Hellendoorn wordt verreden. Dit weekend zullen de pony's van start gaan op vrijdagavond in de klasse Z1 CDE en M1 categorie DE en zaterdag de klassen M1 ABC, L2 en B categorie DE.  Ook dan staan er weer Hertruiters aan de start. Publiek is weer van harte welkom om te genieten van mooie ponysport.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden