Foto:

Nieuw record voor derde editie Scoor een Boek

Nijverdal - De derde editie van 'Scoor een Boek' is maandag 3 februari van start gegaan. Leesconsulenten brachten daarvoor een bezoek aan alle deelnemende scholen om materialen en prachtige boeken te brengen. Het is de bedoeling dat het recordaantal van 426 kinderen uit de groepen 5 en 6 van 23 basisscholen in de gemeente Hellendoorn in acht weken zoveel mogelijk boeken gaan lezen. 'Scoor een Boek!' is het landelijke leesbevorderingsproject, waar de ZINiN Bibliotheek, Heracles Almelo, V.V. Hellendoorn, Stichting De Welle en Gemeente Hellendoorn samenwerken.

Thuis doet ook mee
Niet alleen 426 leerlingen doen mee aan 'Scoor een Boek', ook het thuisfront wordt ingeschakeld. Het lezen van de krant, tijdschriften en zelfs de Donald Duck door vaders, moeders, broertjes en zusjes telt mee voor het scoren van de stickers, die op een poster moeten worden geplakt. Deze poster is af te halen bij de balie van de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Voor elk gelezen boek krijgen ze een sticker. Volgens leesconsulente Jolande Broens van de ZINiN Bibliotheek is het dan ook de bedoeling dat er zoveel mogelijk gelezen wordt. De poster met de stickers moet voor 13 maart ingeleverd worden bij de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. En wie het meeste leest, maakt kans op twee kaarten voor de wedstrijd Sparta - Heracles, die op 20 maart in Almelo wordt gespeeld. Uit de inzenders worden 20 gezinnen geloot, die naar deze wedstrijd toe mogen.

In de rust naar de film
Net als in een voetbalwedstrijd, wordt er tijdens deze acht weken een rust ingelast. 'Het is belangrijk dat de kinderen dan even wat anders doen, net als bij voetbal', vertelt Jolande. En dat even iets anders doen, is een bezoekje aan de bioscoop, waar de film 'Early Man' draait in de week van 3 maart. Dit is een animatiefilm over….. voetbal uiteraard!

Fluitsignaal ''Scoor een Boek!''
Scoor een Boek! wordt op sportieve wijze afgesloten. Na het boeken scoren in de klas, mogen de leerlingen ook gaan scoren op het voetbalveld! Hier gaan de leerlingen sporten en wordt het totaal aantal gelezen boeken bekend gemaakt.

Deze sportieve afsluiting van 'Scoor een Boek' is op vrijdag 3 april met een sportmanifestatie op Sportpark de Voordam bij V.V. Hellendoorn, waarbij de leerlingen deelnemen aan allerlei voetbal gerelateerde activiteiten. Het Fluitsignaal van 'Scoor een Boek' wordt mede mogelijk gemaakt door V.V. Hellendoorn, Heracles Almelo, stichting De Welle en gemeente Hellendoorn. Sven Mensink (stagiair bij Stichting De Welle) organiseert deze activiteit vanuit zijn opleiding Sport & Bewegen op het Landstede Zwolle.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden