Foto:

PaasChallenge in bibliotheek

Daarlerveen - Wat is de link met deze haan en Pasen? De Alpha Groep Daarlerveen houdt deze pilot en daagt iedereen uit om in de zeven Lijdensweken het christelijke verhaal van Pasen te ontdekken in de bibliotheek van Daarlerveen.

De winkels liggen vol met paashaasjes, eieren worden verstopt en vuren worden ontstoken. Maar waar gaat het eigenlijk om met Pasen? De Alpha Groep Daarlerveen gaat – in samenwerking met de bibliotheek en CBS De Veenbrug – de Lijdenweken en Pasen dichterbij de bewoners uit het dorp brengen en heeft een ludieke actie bedacht… gewoon tijdens een bezoek aan de bibliotheek.

Iedere week is er in de bibliotheek een voorwerp – met een link naar de Lijdenstijd en Pasen – verstopt, waaronder deze haan. Het verhaal wordt zichtbaar gemaakt door een voorwerp of afbeelding in de bibliotheek. De voorwerpen die worden ingezet, komen voor in een van de gebeurtenissen die zich afspelen, voor, tijdens en na Goede Vrijdag. Van welke leeftijd je ook bent, de Alpha Groep Daarlerveen daagt iedereen uit om te ontdekken wat het voorwerp is. In de bibliotheek van Daarlerveen en in de kerken van Daarlerveen liggen wedstrijdformulieren en deze worden ook bij CBS De Veenbrug uitgedeeld. Daarop staat elke week een Bijbelgedeelte dat gelinkt is aan het voorwerp. Op het wedstrijdformulier noteren de deelnemers elke week het ontdekte voorwerp en een letter, waarmee je een woord moet maken. Elke maandag verdwijnt er een voorwerp en wordt er een nieuw item neergezet of opgehangen. Er zijn zeven voorwerpen te ontdekken. Kijk dus goed om je heen (niet tussen de boeken zoeken)! De week na Pasen lever je het formulier in en onder de goede oplossingen verloten we enkele prijsjes. Op het wedstrijdformulier is deze PaasChallenge uitvoerig omschreven en staan de Bijbellezingen – die telkens op een Lijdenszondag beginnen – vermeld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden