Gemeente/ politiek

College wil OZB-verhoging voor woningeigenaren beperken tot 17,5%

Nijverdal - Het college van B&W van de gemeente Hellendoorn stelt de gemeenteraad voor om de onroerendezaakbelasting (OZB) voor woningen dit jaar met 17,5% in plaats van 25% te verhogen. Daarmee geeft het college invulling aan de toezegging om de OZB-stijging te beperken.

Wethouder Beintema van Financiën: "Het college heeft zich ingezet om op verantwoorde wijze een goed voorstel te doen om de OZB-verhoging te beperken. We zijn blij dat we de tariefstijging enigszins kunnen terugbrengen. Dit vergt voor dit jaar een bedrag van € 372.000. Dat kunnen we betalen uit enkele eenmalige voordelen", aldus de wethouder.

Afvalstoffenheffing

Afgelopen jaar hebben 4600 huishoudens een grote restcontainer omgeruild voor een kleine container. Huishoudens zijn daardoor voordeliger uit, maar dalen de inkomsten voor de gemeente. Dat betekent dat de basisheffing voor afvalstoffen dit jaar iets hoger wordt, dan eerder was voorzien.

De gemeenteraad van Hellendoorn neemt op 4 februari 2020 een besluit over dit voorstel van het college over de beperking van de OZB-verhoging en de aanpassing van de basisheffing voor de afvalstoffen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden