Het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug aan de Grotestraat 281 in Nijverdal is het startpunt van de activiteiten van Staatsbosbeheer.
Het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug aan de Grotestraat 281 in Nijverdal is het startpunt van de activiteiten van Staatsbosbeheer. Foto: Staatsbosbeheer

Ontdek en beleef de natuur in de vakantie

Algemeen

“Ieder seizoen is er wel iets te beleven en te ontdekken in de natuur. Maar zeker het voorjaar is wel hét moment om naar buiten te gaan”, aldus Staatsbosbeheer. In de vakantie periode zijn er diverse activiteiten voor oud en jong.

NIJVERDAL - Tijdens de vakantie wordt er voor de kinderen met hun (groot)ouders een bossafari gehouden en kunnen kinderen met een gids mee op pad om een echte speurneus te worden die op zoek gaat naar sporen van dieren.
Voor de vroege vogels is er ook een ochtendwandeling en voor de avondmensen een schemertocht, waarbij genoten kan worden van een ondergaande zon en de sterren. Wie meer wil weten over het ontstaan van de bergen van de Sallandse Heuvelrug kan mee met de excursie ‘De reus van Salland’.

De activiteiten starten bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal. Kijk voor alle activiteiten op de website van Staatsbosbeheer. Via de website kan ook aangemeld worden voor de diverse activiteiten.

“Laat u verrassen door de verhalen van de gidsen en geniet van het bos en de ‘bergen’.”

www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 mei, 12:41
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11