Foto:

Thema-avonden alcohol, tabak en drugs bij vv Hellendoorn

Hellendoorn - VV Hellendoorn houdt thema-avonden over het gebruik van alcohol, tabak en drugs, bedoeld voor de jeugd vanaf 14 en 15 jaar en hun ouders. Ook overige belangstellenden uit de gemeente Hellendoorn zijn van harte welkom.

De thema-avonden worden voor het derde jaar in successie georganiseerd. In onze maatschappij is het gebruik van de genotsmiddelen alcohol, tabak en drugs een veel besproken onderwerp, met name de schadelijke effecten ervan. Genotsmiddelen waar jonge opgroeiende kinderen ook mee te maken krijgen en veel ouders en opvoeders worstelen ermee dit onderwerp op een juiste manier bespreekbaar te maken. Als voetbalvereniging heeft v.v. Hellendoorn veel jeugdleden die ook tot deze categorie behoren.

Het organiseren van deze thema-avonden is onderdeel van het beleid rondom een veilig sportklimaat. Doel van beleid rondom een veilig sportklimaat is het creëren van een veilige sportomgeving, het bevorderen van sportplezier voor iedereen en goede gastvrijheid voor alle bezoekers die zich op het sportpark bevinden. v.v. Hellendoorn wil haar verantwoordelijkheid als vereniging nemen in het geven van voorlichting en preventiemaatregelen nemen tegen het gebruik van genoemde genotsmiddelen.

De voorlichting wordt gegeven door Jans van Wieren. Al ruim 20 jaar is Jans Eerste Hulp instructeur, werkt hij op vele festivals en evenementen, in het bijzonder als drugshulpverlener. Door zijn jarenlange ervaring in deze hulpverlening kan Jans van Wieren vanuit zijn ervaringen goed informeren en voorlichten over de effecten van het gebruik van alcohol, tabak en drugs. Tijdens de voorlichting wordt er interactie gezocht met de aanwezigen. Jans van Wieren heeft een boeiende presentatie waarin ervaringen, filmpjes en simulaties elkaar op een leuke manier afwisselen. De aanwezige jeugdleden worden op de proef gesteld door het dragen van simulatiebrillen. Hiermee krijgen zij een indruk wat alcohol en drugs met je doet. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen en om met elkaar verder in gesprek te gaan.

De thema-avonden vinden plaats op woensdag 5 februari en donderdag 5 februari, aanvang 19.00 uur in de sportkantine van vv Hellendoorn. Ook vertegenwoordigers van de politie en gemeente Hellendoorn zijn op deze thema-avonden aanwezig en dragen bij aan de invulling hiervan.

Voor nadere informatie kan men contact opnemen met de jeugdvoorzitter Stephan Schoot Uiterkamp, Contact via het mailadres: jeugdbestuur@vvhellendoorn.nl of bezoek de website www.vvhellendoorn.nl

Meer berichten