Jan Hudepol (L) en Dieske Stobbelaar (R)
Jan Hudepol (L) en Dieske Stobbelaar (R) (Foto: Evelien Hondebrink)

Initiatief voor Gambia wint 'Wens voor een ander'-actie

Nijverdal - Nijverdalse dames winnen de Uncle Sams ‘Wens voor een ander’ actie voor hun initiatief Toekomst in Gambia. Tijdens de decembermaand konden inwoners een goed doel hiervoor nomineren. De cheque werd deze week persoonlijk in ontvangst genomen door Dieske Stobbelaar.

"We ondersteunen diverse gezinnen die ver beneden de armoedegrens wonen," vertelt Dieske. Het initiatief is ooit begonnen bij Roelie Hutman. Zij bezocht dit kleine landje in 2003 voor het eerst met haar man en is sindsdien vele malen terug geweest, waarna zij steeds meer familieleden en mensen wist te enthousiasmeren. Ging het in het begin om kleding, nu ligt de nadruk op onderwijs, het verbeteren van hygiënische omstandigheden en mensen een steuntje in de rug te geven. "Wij nemen niet over en laten het initiatief bij de lokale bevolking, aldus Roelie. Wel gaan we altijd het gesprek aan over gezondheid, vrouwenbesnijdenis en dierenwelzijn. Dan is soms best ongemakkelijk, maar met humor kom je een heel eind! Het meest trots ben ik dat één familie ervoor heeft gekozen de dochters niet meer te laten besnijden, dat heeft zoveel leed voorkomen."

Dieske: "De bijdrage van de actie komt ten goede aan Saratha, een Gambiaanse oma met vier dochters. Hun buitentoilet is afgezet met verroeste golfplaten. Met dit geld kunnen we er een paar fatsoenlijke muren omheen zetten afgewerkt met een dakje, zodat ze hier tijdens het regenseizoen ook veilig gebruik van kunnen maken. Op 11 februari vertrekt men naar Gambia om dit te realiseren."

Uitbater Jan Hudepoel was zo onder de indruk van hun initiatief dat hij spontaan besloot samen met de dames een benefietavond te organiseren op zaterdag 8 februari. Een pubquiz waarbij ook nog eens mooie prijzen te winnen zijn. Er is ruimte voor twaalf teams van zes personen. Aanmelden hiervoor kan via toekomstingambia@hotmail.com.

Meer berichten