Vrolijke jeugd tijdens het jaarlijkse kamp. Een van de extra activiteiten die HCHN elk jaar organiseert en waar elk lid weer naar uitkijkt. (Foto: HCHN)
Vrolijke jeugd tijdens het jaarlijkse kamp. Een van de extra activiteiten die HCHN elk jaar organiseert en waar elk lid weer naar uitkijkt. (Foto: HCHN) (Foto: HCHN)
Sport

45 jaar hockey in Hellendoorn

Hockeyclub Hellendoorn-Nijverdal (HCHN) bestond maandag 13 januari exact 45 jaar. Reden om de nieuwjaarsreceptie op die dag te houden. Naast de gebruikelijke plichtplegingen lichtte het bestuur de leden in over diverse activiteiten die de club dit jaar organiseert, ter ere van het jubileum.

door Annemieke van Ipenburg/Tekststroom

Nijverdal - "Het weekend van 20 juni, wordt ons feestweekend," vertelt voorzitter Karin van Boxtel. "We hebben vorig jaar het 'Bram Bergertoernooi' in ere hersteld en dat gaan we in dat weekend weer houden. Daarnaast is er die zaterdag een grote feestavond voor alle leden, oud-leden en andere mensen die bij de club betrokken zijn."

Nieuw en oud

"Tijdens het Bram Bergertoernooi strijden onder andere oud-heren 1 en het huidige heren 1 tegen elkaar," gaat Karin verder. "Het is een toernooi waar alle leden aan mee kunnen doen, van de jongste van 5 tot de oudste van 72. Afgelopen jaar zijn we daar weer mee begonnen, tijdens de opening van ons nieuwe waterveld, en dat was zo'n succes dat we het toernooi in principe weer elk jaar op de kalender zetten. Het is geweldig te zien hoeveel plezier oud-leden hebben tijdens zo'n toernooi. De huidige leden natuurlijk ook, maar die zien we sowieso wel vaker spelen. En het gaat niet alleen om die 'hogere' teams, alle teams kunnen meedoen."

HCHN telt op dit moment zo'n 330 leden, waaronder 24 'veterinnen'. "Dat zijn allemaal vrouwen boven de 35 die wel of geen hockey ervaring hebben en graag willen spelen. Ze doen sinds de zomer mee met de 'veterinnencompetitie'. De overige teams spelen in diverse klassen, van de jongste jeugd tot de senioren. Het is mooi dat we zoveel leden hebben en dus ieder niveau aan kunnen bieden. Iedereen moet doen wat bij hem of haar past. Zo spelen de hogere teams in de winter mee in de zaalcompetitie, dat moeten ze om hun spel en ontwikkeling op niveau te houden. Lager spelende teams mogen meedoen, maar ze mogen ook kiezen voor de wintercompetitie, buiten, of een winterstop. Er is echt van alles mogelijk."

Geschiedenis

HCHN heeft een opmerkelijke geschiedenis, zoals blijkt uit hun eigen website. In 1975 begonnen ze op het terrein van voetbalvereniging DES, waar ze op de voetbalvelden hun wedstrijden speelden. Met bijzondere roze belijning en zelf geknutselde doelen. Ze werden gezien als de 'kakkers', maar trokken met een opmerkelijke oproep in huis-aan-huisbladen veel nieuwe leden. In de afgelopen 45 jaar zijn ze uitgegroeid tot een bruisende, moderne vereniging waar saamhorigheid de basis vormt voor alle activiteiten. Lees er meer over op www.hchn.nl.

Meer berichten