Foto: Dick Ruumpol

Camping De Noetselerberg ziet Sarah, maar blijft jong

In 1970 had vader Hoekjen een vooruitziende blik en begon naast het boerenbedrijf een camping. De boerderij met koeien, varkens en kippen runde hij met twee van zijn broers. Toen één daarvan overleed gingen ze alleen met koeien verder en kregen de plannen voor een grotere camping steeds vastere vorm.

door Annemieke van Ipenburg

Nijverdal - "Dat ging allemaal niet zomaar," vertelt Bert-Jan Hoekjen. "In die tijd had de rijksoverheid en ook onze gemeente nog niet zoveel op met het hele recreatieve gebeuren. Ze waren van mening dat het niet zo'n vaart zou lopen, dat er geen behoefte was aan een grotere camping, hier in de gemeente.

Nu, vijftig jaar later, kijken Bert-Jan, zijn broer Geert en diens vrouw Martine met trots rond over hun camping met 300 staanplaatsen. Voor Nederlandse reisbegrippen is camping De Noetselerberg een middelgrote camping. Ze zijn in al die jaren dus toch behoorlijk gegroeid. "We zijn van drie naar zo'n tien hectare gegaan," zegt Geert. "Onze vader had echt een goede toekomstvisie. Al heel snel kwam er een zwembad bij de camping en toen we het zwembad overdekt maakten, werd het seizoen ineens een stuk langer. Dat gaf de camping echt een enorme boost."

Je moet met de tijd meegaan

De familie Hoekjen is altijd met de tijd mee blijven gaan. Nog voor de mkz-crisis uitbrak (2001-red.) deed vader Hoekjen in 1999 alle koeien van de hand en ging alleen verder met de camping. Die ging daarna al snel over in de handen van Geert en Bert-Jan. Tijdens ons gesprek realiseren ze zich eigenlijk pas dat zij al zo'n twintig jaar de camping runnen. Een jubileum binnen een jubileum!

Net als hun vader zijn de broers al die jaren met hun tijd meegegaan. De behoeften van de gasten veranderen en daarin veranderen zij mee. Zo is de standaard 'zaterdag-aankomstdag' al enkele jaren niet echt meer aan de orde. "Mensen komen en vertrekken eigenlijk op alle dagen van de week en ze boeken ook niet meer altijd hele weken. Dat komt de wachttijden bij het inchecken heel erg te goede, maar voor de planning is het soms wat lastig," zegt Martine. "Ja," lacht Geert. "Zo hadden we een keer een gast die een paar weken bleef en wel drie keer moest verhuizen en dat was geen enkel probleem voor hem. Goed gemutst pakte hij elke keer alles op en verplaatste het, prachtig!"

En daar doen Geert, Martine en Bert-Jan het vooral voor: de gasten laten genieten van een fijne vakantie. "We krijgen altijd veel waardering terug," zegt Bert-Jan. "Ondanks het feit dat we toch wel een wat grotere camping zijn, is de sfeer nog steeds heel gemoedelijk en zijn we nog een echt familiebedrijf. We werken met een klein team en dat is voor de gasten erg prettig." "En voor ons ook. Je moet natuurlijk wel met de tijd meegaan," voegt Geert toe. "En we merken dat de behoeften van onze gasten veranderen, maar de gasten zelf ook wel. In principe hebben ze natuurlijk altijd goede zin, omdat ze op vakantie zijn, maar een aantal jaren geleden moesten diverse gasten eerst een paar dagen wennen aan hun nieuwe ritme, uit de werkmodus komen. Tegenwoordig komen ze al veel 'opgeruimder' de camping op."

Hoe zeer de gasten genieten van de sfeer op de camping blijkt wel uit de warme woorden die zijn terug te lezen in het jubileummagazine, dat Martine speciaal heeft gemaakt voor Geert, Bert-Jan en hun (schoon)ouders. Er spreekt enthousiasme uit, maar vooral ook liefde. Liefde voor elkaar en voor de camping waar ze al zoveel jaar zoveel lief en leed delen. Niet alleen de Hoekjens als familie, maar vooral zij samen met al hun gasten. En terwijl ik op een druilerige januaridag bij hun aan de keukentafel zit, kan ik bijna niet wachten tot de zomer!

Jubileum

Camping Noetselerberg bestaat dit jaar 50 jaar en daar besteden Bert-Jan, Geert en Martine uitgebreid aandacht aan. Op zaterdag 4 januari hebben ze het jubileumjaar 'geopend' met een gezellige nieuwjaarsreceptie, waar Geert en Bert-Jan het jubileummagazine in ontvangst namen. Dat was een grote verrassing voor ze en ze zijn er erg blij mee.

Het hele seizoen heerst er natuurlijk een feestelijke stemming op de camping en er zijn extra activiteiten. Zo staat het weekend van 15, 16, 17 mei helemaal in het teken van het jubileum, met volop animatie voor jong en oud.

Ze sluiten het jubileumjaar af met een gezellige receptie op zaterdag 19 september. Iedereen die de camping en/of de familie Hoekjen een warm hart toedraagt is van harte welkom. Om een beetje in de gaten te kunnen houden hoeveel belangstelling ervoor is, zullen ze een speciaal evenement aanmaken op hun facebookpagina. Houd die dus goed in de gaten!

Meer berichten