Sport

Geslaagde plaatsingswedstrijd heren Fysion

Nijverdal - Twee jongens van de herenselectie van GV Fysion hadden zaterdag 11 januari een plaatsingswedstrijd van District Oost in Emmeloord. Aan de hand van twee districtswedstrijden weten de beide jongens of zij door zijn naar de kwart finale NK turnen op 7 of 21 maart.

Voor Cavan Boertje, derde divisie instap 17 was het zijn tweede plaatsingswedstrijd. Hij turnde ten opzicht van zijn eerste wedstrijd in december vorig jaar stabiele wedstrijd, maar de afwerking van de oefeningen op de zes turnonderdelen was weer net iets beter dan de vorige wedstrijd!

In zijn categorie turnden 34 deelnemers. Op het onderdeel vloer behaalde hij de hoogste score! Op ringen een zesde plaats, voltige zevende plaats en sprong en rekstok een tiende plaats. Vijf toestellen in de top 10! Uiteindelijk behaalde Cavan een elfde plaats. Binnenkort hoort de vereniging of hij door is naar de kwart NK!

Bas Leusenkamp turnde zijn eerste plaatsingswedstrijd in Emmeloord. In de categorie 3e divisie pupil niveau 15 turnde hij relaxte wedstrijd. In zijn categorie turnden dertig deelnemers. Op alle onderdelen wist hij binnen de top 10 te eindigen. Met een vierde plaats op vloer en sprong, vijfde plaats op rekstok, zesde plaats op brug, achtste plaats op voltige en een tiende plaats op ringen. Hij behaalde uiteindelijk een zesde plaats! Op 8 februari turnt Bas zijn tweede wedstrijd in Twello. Tegen die tijd weten beide jongens of zij door zijn naar de Nationale wedstrijden.

Meer berichten