Foto: Wim Beunk
Sport

Waterpolodames Het Ravijn hebben weinig moeite met PSV dames

Nijverdal - De Nijverdalse waterpolodames van Het Ravijn zijn zaterdag in Eindhoven tegen de PSV dames het tweede gedeelte van de competitie met een klinkende 5-18 overwinning begonnen. Omdat de internationals bij de Eredivisiedames uit de competitie zijn gehaald door de KNZB, gaat het tweede gedeelte van die competitie gewoon van start. In tegenstelling tot de heren eredivisie. Deze ligt de komende weken vanwege het EK waterpolo in het Hongaarse Boedapest stil. De heren spelen op zaterdag 1 februari pas weer hun eerste competitiewedstrijd na de winterstop.

Zoals gezegd openden de Ravijndames de competitie na de winterstop met een klinkende 5-18 overwinning. En dat ook nog na een volgens Lot Stertefeld moeilijk begin van de wedstrijd. Lot: "We begonnen niet zo gefocust en schoten veel mis. In de tweede periode werd het verschil duidelijk en kon je zien dat wij de betere ploeg waren". Met deze overwinning staan de Ravijndames nog steeds in de top van de ranglijst en wel op een tweede plek met 22 punten uit 9 wedstrijden.

Zaterdagmiddag 18 januari speelt Dames 1 wederom een uitwedstrijd. Dan gaat de ploeg van Jan Mensink om 15:20 uur in Barendrecht in het Inge de Bruijn zwembad de strijd aan tegen ZPB H&L Productions 1.

Statistieken:

Eindhoven De Tongelreep. Eredivisie Dames
PSV-Het Ravijn:5-18.
Periodestanden: 3-4, 4-8 (1-4), 4-11(0-3), 5-18 (1-7).
Doelpunten PSV: Annelot van Rooijen 2x, Esther Scheij 1x, Elza Aldenzee 1x, Sofie de Klein 1x.
Doelpunten Het Ravijn: Lieke Klaassen 6x, Lot Stertefeld 3x, Charlotte Mensink 2x, Noa de Vries 2x, Lotte Beunk 1x, Kari Ankone 1x, Yasemin Smit 1x Margreet ter Schure 1x, Nienke Bouwmeester 1x.
 

Meer berichten