Sport

Wielerteam Reggeborgh nieuw in clubcompetitie

Nijverdal - Vanaf 2020 gaat men starten met een nieuw opleidingsteam, onder de naam Wielerteam Reggeborgh.

Hiermee kan men de leemte opvullen die dreigde te ontstaan tussen de lokale clubteams en het continentale team. Afgelopen seizoen won het VolkerWessels-Merckx Cycling Team de Clubcompetitie en promoveerde het clubteam naar de Topcompetitie. Wielerteam Reggeborgh zal deze plek in de Topcompetitie komend seizoen gaan verdedigen.

Twaalf talenten met ambitie

De twaalf renners, onder leiding van Eddy Reinerink & Sjoerd Koster, kijken vol enthousiasme uit naar een uitdagend programma in binnen- en buitenland. Drie van de twaalf renners die voor het Wielerteam Reggeborgh gaan rijden, komen over van het VolkerWessels-Merckx Cycling Team. Dit zijn Chiel Schulten, Ruben Buitendijk en Lorenzo Harbers. De negen nieuwe renners die onder de Reggeborgh-vlag gaan rijden zijn: Sten Verzijl, Roel van Sintmaartensdijk, Jans Tigelaar, Roy Duijvesteijn, Aldert van der Veen, Martijn Rasenberg, Melvin Drost, Jasper Haest en Lars Oreel. Met de oprichting van het nieuwe team is de opleiding van jonge renners vanaf het lokale clubniveau tot en met het professionele niveau voorzien.

Professionele ploegleiding

Het clubteam staat onder leiding van Eddy Reinerink & Sjoerd Koster. Eddy is het afgelopen jaar als begeleider van een aantal renners betrokken geweest bij de VolkerWessels-Merckx formatie. Hij kijkt met veel vertrouwen uit naar een succesvol eerste seizoen: "Het is een leuke, frisse groep jongens. Ik heb er veel vertrouwen in dat het een mooi jaar gaat worden!"

Het nieuwe tenue

Het nieuwe tenue zal veel overeenkomsten vertonen met het professionele schaatsteam. Dit bevestigt al de samenwerking die inmiddels tussen beide teams is ontstaan. Kennis en ervaring worden uitgewisseld en zo kunnen we elkaar versterken . "Reggeborgh is er trots op, dat wij nu ook dit wielerteam gaan sponsoren. Wij kijken uit naar het seizoen en hopen dat deze jonge talenten mooie prestaties zullen laten zien".


Trainingen van start

De voorbereidingen voor het volgende seizoen zijn weer in volle gang. Op 3 februari zal de ploegenpresentatie plaatsvinden in ZINiN theater in Nijverdal. Daarnaast zullen het VolkerWessels-Merckx Cycling Team en het Reggeborgh Wielerteam half-februari afreizen naar Mallorca. De ploegen zullen hier een trainingsstage afwerken, zodat ze optimaal voorbereid aan het seizoen beginnen.

Meer berichten