Sport

Helderse Dressuurdagen groot succes

Hellendoorn - De Helderse Dressuurdagen die gehouden werden door PSV Hertruiters in hun mooie accommodatie 't Oale Spoor was een groot succes. Met ruim duizend starts was de animo onder ruiters en amazones groot.

Het gevolg waren volle rubrieken en een mooie strijd om een finaleplek te bemachtigen. De juryleden waren blij verrast door de vele mooie combinaties en kwaliteitsvolle paarden en pony's. Vijf leden van de eigen vereniging wisten de finale te bereiken. Een aantal rubrieken telden ook mee voor de kringkampioenschappen van kring Reggedal en selectie voor plaatsing voor de regiokampioenschappen in februari 2020. Ook hier werden mooie prestaties neergezet door leden van de Hertruiters en maar liefst zes leden mogen zich kringkampioen noemen. Dit zijn bij de pony's: Berber Jannink in de klasse B categorie AB, Sophie ter Haar in de klasse B categorie C, Maaike Hulshof in de klasse L1 categorie AB, Luc Eshuis in de klasse B categorie DE en Marilyn Roelofs in de klasse L2 categorie DE. Bij de paarden was Frank Hosmar de beste in de klasse Z2.

Het weekend van 20,21 en 22 december gingen de ponyruiters van start. Met als afsluiting een spetterende finale waarin Doutsen Jansen met haar pony Dulce Evita's Dance als terechte winnares eindigde met 70.33% voor Yelin Kayalar met Heidepeel's Constantijn (68,50%) die vorig jaar de grote wisseltrofee nog mee mocht nemen. Derde werd Bjarne Oort met zijn pony Samorens Mare met 67,50%.

Er gingen dit weekend veel prijzen naar de Hertruiters: In de klasse L2 categorie DE was er een eerste en derde prijs voor Marilyn Roelofs met haar pony Popping's Soraya. In de klasse B categorie ABC behaalde Berber Nijland met haar pony's vier eerste en een tweede prijs en Sophie ter Haar behaalde met haar pony's een eerste en een tweede prijs. Maaike hulshof scoorde drie keer de eerste prijs met haar pony Jolly in de klasse L1 categorie AB. In de klasse L1 categorie DE was er een tweede prijs voor Amke Pot met haar pony Hooghe Maaten's Marshmallow. Luc Eshuis behaalde een derde en vijfde prijs in de klasse B categorie DE met zijn pony Black Fire. Ook Thijmen Hosmar had succes in deze klasse evenals Jip Ottes. Thijmen reed zijn pony Candy Crush drie keer naar een vierde prijs en Jip reed haar pony Zenzi Boy naar een tweede en een zesde prijs.

Op dinsdag 24 december was er een selectiewedstrijd voor de KNHS Witte van Moort Trofee paradressuur. Hier was Frank Hosmar oppermachtig in de Grades 4 en 5. Met zijn topper Alphaville NOP schreef hij beide proeven op zijn naam met 72,695% en 72,738%.

Afgelopen weekend en maandag 23 december kwamen de paarden aan de start. Ook hier werd flink gestreden om de finaleplaatsen. Uiteindelijk veroverden Frank Hosmar en Wendy Hulsink – Bergman, de winnares van vorig jaar, een felbegeerd ticket.

Prijswinnaars in de reguliere rubrieken waren: In de klasse L2 was er een zesde prijs voor Lotte Bakhuis. Met haar andere paard behaalde Lotte een derde prijs in de klasse Z1. Maggy Roelofs behaalde een derde prijs en een zevende prijs met haar paard Giel in de klasse M1/M2. Ook Aagje Hardeman wist mooie punten te rijden in deze klasse. Zij behaalde met haar paard Gulliver twee keer een zesde prijs. In de klasse Z2 waren er twee eerste prijzen voor Frank Hosmar met zijn paard Guetta. Annelies Hosmar scoorde in de klasse L2 met haar paard Kravitz een vierde prijs evenals Wendy Hulsink Berman met haar paard Incredible, die ook nog een derde prijs behaalden in deze klasse.

Tijdens de finale kwamen dertien combinaties aan de start. De jury had een moeilijke taak want de combinaties deden niet veel voor elkaar onder. Uiteindelijk werd Maud de Bruyn met haar paard Harley Els met een score van 70.750% de winnares voor Monica Borger met Hatseflatse van de Keienlegger (70.083%) en Frank Hosmar met Guetta (68.897%).

Meer berichten