Foto:

Verloskundige Maartje Welten in Wat Bezielt Je

Aan de vooravond van Kerst praat Wil de Bruine met verloskundige Maartje Welten in Wat Bezielt Je op HOi tv. In het programma over bezieling en zingeving gaan presentator en gast in op het begin van het leven.

Is in de bijbelse traditie de geboorte van een kind het symbool van de toekomst, het leven dat doorgegeven wordt, zoals het kerstkind dat vrede brengt en het licht in de duisternis, hoe is dat in de huidige Westerse samenleving? Wat gebeurt er in het leven van een vrouw, van een man, van een gezin als er een kind wordt geboren? Moederschap anno 2019, wat houdt dat in? Hoe is het voor verloskundige Welten die zelf moeder is om bijna dagelijks bij de blijde gebeurtenis te zijn? En is het altijd een blijde gebeurtenis? Wat als het niet goed gaat? Is het krijgen van kinderen de diepste wens van iedere vrouw? En wat als de kinderwens niet wordt vervuld ondanks de idee dat bijna alles maakbaar is? Welten sluit de uitzending af met een welgemeende kerstwens. Maartje Welten werd in 1981 geboren in Waalwijk. Haar studie voor verloskundige volgde zij in Maastricht. Sinds 2009 werkt zij bij Zwanger en Zo in Nijverdal. Zij is getrouwd en heeft 3 kinderen.

De uitzending is op 20 december om 19.30 uur. De uitzending wordt in het hele weekend herhaal op de halve oneven uren en is ook te bekijken via de 'livestream' of 'uitzending gemist' op www.hoimedia.com.

Meer berichten