Inpakken van dozen door leerlingen van basisschool de Wingerd
Inpakken van dozen door leerlingen van basisschool de Wingerd (Foto: Jenne Brinks)

Scholen zetten zich in voor minima

Nijverdal - Meer dan achttien scholen tonen deze weken hun maatschappelijke betrokkenheid bij de kerstpakkettenactie voor de minima.

Zo werd er op de basisschool De Wingerd in Nijverdal door de kerngroep van de Kerstpakkettenactie informatie gegeven over het doel van de actie. Leerlingen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 luisterden aandachtig naar een presentatie en konden meedenken over de inhoud van de pakketten.

De leerlingen hebben er massaal gehoor aan gegeven en de eerste kerstpakketten worden deze week al samengesteld. Dit tot grote vreugde van de kerngroep want zo komt het getal van de ongeveer 650 kerstpakketten die er nodig zijn dichterbij. Op de actiedag, vrijdag 20 december, hopen ze alle gezinnen/alleenstaanden blij te maken met een mooi kerstpakket.

Deelnemende scholen voor 2019 zijn:

Nijverdal: de Rietslenke, de Triangel, de Wingerd, de Bongerd, de Meander, de Prinses Beatrix,

de Prinses Marijke, de Schaapskooi, de Peppel, Talentrijk, de Brug, CSG Reggesteyn; beide locaties.

Hellendoorn: St. Sebastianus, de Jan Barbier, de Es.

Haarle: Op Weg.

Marle: de Marliaantjes.

Daarle: de Ark

Mocht men deze actie ook willen ondersteunen dan kan men op vrijdag 20 december eengift afgeven bij een van de volgende locaties:

Nijverdal: ’t Spectrum en bij de Schaapskooi

Hellendoorn: de Leerkamer

Haarle: het Kerkzaaltje

Daarle: Reoboth

Indien men de actie financieel ondersteunen kan men de gift overmaken op rekeningnummer: NL78 RABO 013.25.88.242 t.n.v. Raad van Kerken/ kerstpakkettenactie

Meer berichten