Foto:

Brenda Dollen wint Groot Hellendoorns Dictee 2019

Nijverdal - Brenda Dollen van de Prinses Beatrixschool uit Nijverdal is maandag 9 december spellingkampioen 2019 geworden met slechts 7 fouten. Zij deed mee aan de 22e editie van het Groot Hellendoorns Dictee in het ZINiN Theater in Nijverdal.

Maar liefst vier kinderen eindigden met 7 fouten. Na een spannende barrage werd Amber Otten van Op Weg tweede prijs winnaar. Devi Boers van De Brug eindigde op een derde plaats. Het gemiddelde aantal fouten was 15.

Dit jaar deden 39 kinderen uit groep 7 en 8 van 20 verschillende basisscholen uit de gemeente Hellendoorn mee. Er werd opnieuw gebruik gemaakt van een invuldictee, dit keer gemaakt door Daniëlle Bakhuis. Tijdens het dictee met als titel 'Prank!' hoefden de kinderen alleen nog maar de moeilijke woorden in te vullen.

Beste basisschool
Basisschool Op Weg won de eerste prijs voor de scholen. De groepen 7 en 8 van deze school mogen nu gratis naar een jeugdfilm bij ZINema in Nijverdal.

Presentatie
Een volle zaal met ouders, broertjes en zusjes, opa's en oma's hebben genoten van de goochelaar Jan, die met zijn trucjes de hele zaal versteld deed staan.

Meer berichten