Sinterklaas en enkele pieten staan klaar om op pad te gaan met de camper.
Sinterklaas en enkele pieten staan klaar om op pad te gaan met de camper. (Foto: Maaike van de Maat)

Sinterklaasgroep Handicamp haalt 4500 euro op

Nijverdal - "Wat een grote camper!" De jongen kijkt de piet met grote ogen aan. "Ja," antwoordt piet. "Daar gaan ieder jaar een heleboel mensen mee op vakantie die anders niet zouden kunnen kamperen omdat ze een lichamelijke of geestelijke beperking hebben."

"De stichting Handicamp bestaat uit vrijwilligers die geheel verzorgde kampeervakanties aanbieden. Maar in november en december mogen wij deze grote camper lenen zodat wij met Sinterklaas op bezoek kunnen bij heel veel kinderen." Hij kijkt het jongetje nog even aan. "Maar ook de grote mensen vinden het stiekem nog heel erg leuk en spannend hoor, als Sinterklaas op bezoek komt."

Ook dit jaar is de Sinterklaasgroep, vrijwilligers die de stichting Handicamp Outdoor een warm hart toedragen, weer op pad geweest om geld in te zamelen voor deze stichting. De bezoeken die worden afgelegd zijn divers. Met de camper en meerdere busjes racen Sint en zijn pieten naar bedrijven, scholen, verenigingen, instellingen maar ook komen ze bij gezinnen thuis. De Sint en zijn pieten zijn goed voorbereid en gaan nooit zonder het grote boek op stap, zo kan Sint met ieder kind een persoonlijk gesprekje aanknopen voordat de pieten de zakken met cadeaus binnen brengen.

Voor Handicamp zat er dit jaar ook weer een cadeau in een envelop. Dankzij diverse sponsors komt de gehele opbrengst van de actie ten goede aan stichting Handicamp Outdoor. Hans Hallink, voorzitter van de Sinterklaasgroep, kon aan Anne-Marie Lammers, voorzitter van Handicamp, een mooie cheque ter waarde van 4500 euro uitreiken. Dit geld kan onder andere gebruikt worden voor het onderhoud aan de camper of overige kosten die gemaakt moeten worden om reizen aan te kunnen blijven bieden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden