Foto:

Nijverdalse Zoë Wolff zingt bevrijdingslied van Hellendoorn

Hellendoorn/ Nijverdal - Pabo-studente Zoë Wolff zal tijdens de theatervoorstellingen 'wie bint vrie' voor het eerst het speciaal geschreven bevrijdingslied van Hellendoorn zingen.

De 21-jarige Nijverdalse heeft enige ervaring als zangeres. Zo werkte ze met het Orkest van het Oosten en zong ze jarenlang in een band. Dat ze is gevraagd om het bevrijdingslied te zingen bij de viering van het 75-jarig bevrijdingsfeest vindt ze een geweldige uitdaging. En hoewel schrijver Herman Kampman nog hard werkt aan de definitieve tekst van het lied, voegt Zoë vol enthousiasme toe: "Ik ga hard aan de slag om er wat moois van te maken. Helemaal nu ik weet dat de tekst niet alleen beperkt blijft tot de Tweede Wereldoorlog, maar tussen de regels door hoor je ook de problemen in de wereld van nu en dat spreekt me enorm aan. Ik ben sterk geïnteresseerd in de geschiedenis en de ontwikkelingen in de wereld om ons heen. Componist Jan Niewold zag mij vooral als soulzangeres en daar ben ik blij mee; dan zal het ook wat mij betreft aan emotie niet ontbreken, dat hoort er helemaal bij."

De theatervoorstellingen 'wie bint vrie' worden komend voorjaar gehouden in het ZINiN-theater en het is opmerkelijk dat zelfs voor een derde extra voorstelling op zaterdag 9 mei nog slechts enkele plaatsen beschikbaar zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden