Vooral voor kinderen is de Santa Run een geweldige activiteit, maar volwassenen zullen er net zo goed van genieten.
Vooral voor kinderen is de Santa Run een geweldige activiteit, maar volwassenen zullen er net zo goed van genieten. (Foto: )
Sport

Doe mee aan de Rotary Santa Run

De eerste editie van de beroemde Rotary Santa Run in Nijverdal gaat van start op zondag 22 december, om 12.30 uur. Het is nu al het leukste winterevenement in het centrum. Maximaal 240 als kerstman of kerstvrouw verklede deelnemers rennen, huppelen of wandelen voor het goede doel.

door Annemieke van Ipenburg/Tekststroom

Nijverdal - De Nijverdal Rotary Santa Run is een Fun Run van ongeveer 1,5 kilometer. Hardlopen mag, maar is niet noodzakelijk. Rollen, huppelen en dansen kan ook. Geef het publiek maar iets om naar te kijken! Alle lopers gaan sowieso verkleed als kerstman, kerstvrouw of kerstkind.

Pak past altijd

Dat is nogal een verplichting. Niet iedereen heeft standaard een kerstmanpak in de kast hangen. "Dat is geen enkel probleem," verzekert Remy ons. Zij is betrokken bij de organisatie en super enthousiast. "Iedereen krijgt van ons een kerstpak, als ze zich inschrijven. En die pakken passen altijd. Meedoen kost maar 10 euro en dan steun je ook nog het goede doel!"

Schaatsen mag ook nog

"Na het startschot loopt iedereen twee rondjes en als ze over de finish komen, krijgen ze een mooie medaille. In de tipi-tent staat er dan warme chocolademelk voor de deelnemers klaar. En iedereen die energie over heeft, kan lekker nog een paar rondjes schaatsen op de schaatsbaan."

Niet alleen

"En ze hoeven natuurlijk niet alleen mee te doen. Je kunt ook als team, klas, straat, buurt of familie meedoen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. We doen dit allemaal voor de minima. Zij verdienen ook een fijne sint- en kerstperiode. Met het ingezamelde geld kan Trefpunt Minima met diverse andere organisaties een gezellige sinterklaasmiddag voor de kinderen organiseren en ervoor zorgen dat ook zij allemaal wat leuke cadeautjes krijgen."

De voorinschrijving voor de Santa Run sluit op vrijdag 13 december. Er kunnen in totaal 240 deelnemers meedoen. Wanneer het niet uitverkocht is, kun je een uur voor de start nog een kerstpak kopen.

Meer berichten