Foto: ANNAUF
Sport

Skibeurs bij Ramon Zomer

Met het koude weer van de afgelopen weken, beginnen mensen al weer te denken aan de wintersport en gaan op zoek naar geschikte kleding en accessoires. Ramon Zomer, zelf een liefhebber van wintersport, snapt die mensen als geen ander en heeft in zijn Intersportwinkel een grote hoek voor de wintersport ingericht.

door Annemieke van Ipenburg/Tekststroom

Nijverdal - "We hebben geen ski's of snowboards, maar voor kleding en allerlei andere benodigdheden kun je bij ons terecht," vertelt hij. "We hebben diverse merken, in verschillende prijsklassen, zodat we vrijwel iedereen van geschikte kleding kunnen voorzien. Dat gaat bijvoorbeeld van het prijsbewuste McKinley tot het chique Luhta."

Skibeurs

Om mensen vast in de stemming te brengen en de sfeer van het wintersporten te laten proeven, is er bij Intersport Ramon Zomer van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 november een skibeurs. "We hebben glühwein en warme chocolademelk, gezellige wintersportmuziek en wij," hij gebaart naar zichzelf en de medewerkers, "lopen in Tiroler kleding rond. Het moet gewoon een gezellig uitje zijn voor iedereen die komt. Dat ze vast in de stemming komen. We hebben echt mooie skikleding, die je ook prima gewoon in de winter kunt dragen."

Acties

"Alle klanten van de skibeurs krijgen 50% korting op het tweede artikel." Ramon lacht een beetje. "Eigenlijk is dit best een lastige periode om zoiets te doen. Je zit vlakbij Sinterklaas, dus is het de vraag of mensen daar niet druk mee zijn. Tegelijkertijd is het vrijdag de 29e black friday en krijgen klanten bij alle Intersportzaken 20% korting op alles. Hoe ga je daar mee om? Wat ga je doen? Allemaal vragen waar je rekening mee moet houden. Maar we hebben een goede oplossing gevonden. Vrijdag 29 november mogen klanten kiezen of ze 20% korting op alles willen, of 50% op het tweede artikel. Dat is dan even rekenen, maar we zorgen wel dat ze de beste deal krijgen."

Eerste keer

Voor Ramon is het de eerste keer dat hij zo'n soort actie doet. "We willen graag een beetje meer bekendheid geven aan wat wij doen. In deze regio zijn wij eigenlijk de enige echte sportzaak. Natuurlijk kun je van alles online kopen, maar dan krijg je niet de service en het advies erbij dat wij geven. Wij weten van de kleding en schoenen in de winkel hoe het zit. Dat een bepaald merk vaak goede schoenen heeft voor brede voeten, wil niet zeggen dat ze dat altijd hebben. Wij weten dan dat dit jaar de schoenen van dat andere merk breder zijn. Maar als je schoenen online koopt, probeer je dat merk niet, want je 'weet' dat die schoenen altijd te smal zijn... Zo weten wij ook de plus- en eventuele minpunten van de wintersportkleding en alle toebehoren, waardoor wij gedegen advies kunnen geven en onze klanten met een gerust gevoel de piste opgaan."

"We pakken nu extra uit, maar die service en het advies hebben we natuurlijk altijd. Het zou mooi zijn als er een soort sneeuwbaleffect van komt en mensen steeds beter weten waarvoor ze allemaal bij ons terecht kunnen. Dat wij de kleding en accessoires van veel sportverenigingen verkopen. Dat we sowieso een heel uitgebreide collectie hebben, met een goede prijs-kwaliteitverhouding."


Onderhoud

Hoewel Ramon (nog) geen ski's verkoopt, kunnen klanten hun ski's wel brengen voor onderhoud. Een kleine beurt kost 25 en een grote beurt 35 euro. "Als klanten het onderhoud bij ons laten doen, krijgen ze waardebon van 15 (kleine beurt) of 25 euro voor wintersportkleding/accessoires, te besteden vanaf 100 euro op niet afgeprijsde artikelen."


De skibeurs bij Intersport Ramon Zomer is van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 november, tijdens de openingstijden van de winkel (9.30 tot 18.00 uur, donderdag tot 21.00). Speciaal voor deze gelegenheid heeft de winkel vrijdag 29 november een extra koopavond tot 21.00 uur.

Meer berichten